Programım Registry alanından deger döndüreceğin kırılıyor.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Yusuf AYDIN
Üye

Programım Registry alanından deger döndüreceğin kırılıyor.

Mesaj gönderen Yusuf AYDIN »

Bir progmramım var. Bu programım Install alıp almadığını registry de tutuyorum.
Bu programımı XP Professional bir makinaya kurdum. Install alıp almadığını öğreneceği alanda. (Registry alanına bakınca hata oluşuyor) detaylarına bakınca KERNEL32.DLL den kaynaklandığını görüyorum.

Database olarak GDB kullanıyorum. Bu database IBConsol ile ulaşa biliyorum. Ayrıca . Registry e bakmayan başka kurtarma programımda var onunla denedim. (Benim yazdığım) problemsiz çalışıyor.

Virüs taraması yaptım. Ama virüs yok.

Lütfen bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım istiyorum.

NOT : Bu program aynı şekli ile 10 yakın yerde kullanılyor.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

kod olursa belki fikir yürütülebilir.

Kolay gelsin.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

KERNEL.DLL hatası Delphi'nin bir bug'ı olabilir. Çünkü böyle birşey hatırlıyorum. Delphi'nin son update'ini bulup yüklemeye çalış.
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

Kullanıcı administrator değilse registry ' e erişimi sınırlanmış olabilir. Kullanıcı admin olarak girdiğinde problem kalmayacağını tahmin ediyorum.
Kullanıcı avatarı
Yusuf AYDIN
Üye

Mesaj gönderen Yusuf AYDIN »

Alaka gösteren arkadaşlara teşekkür ederim.
administrator olarak denedim ama kabul etmedi, Yine anı hata devam etti. Ayrıca başka programlarda da aksamalar başladı.
Programı vereceğim kişi bilgisayarına dokunmamı ve programlarının kendine lazım olduğunu söylediği için geriye göndermek zorunda kaldım. Ama bu şekilde bir hata ile ilk defa karşılaştım. Keşke zamanım olsada çözseydim. :wink:

Yine arkdaşlara çok teşekkür ederim. (Admin) kod olursa demiş ama bildiğiniz Regitry den okuma işlemi. Bu program şu anda 10 kişi tarafında problemsiz kullanılıyor.

Sadece bir arkadaşımın fikri ilginçti, ama isbatlayamadı. Servis pack 2 kurulmuş ama kurulum yarıda kesilmiş dedi. Bunu anlamanın yolu varmı bilmiyorum.
SAYGILARIMLA