c# hoşgeldin...

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
NetZero
Üye
İletişim:

c# hoşgeldin...

Mesaj gönderen NetZero »

s.a arkadaşlar..

Öncelikle herkese kolay gelsin diyorum..

Hayatımda aldığım en onemli (hem kendim hemde sirketimizin yazilim gelistirme platformu vizyonunda önemli olan) kararlardan birini sizlerle paylaşmak istedim..

Bundan sonra c# ile sirket olarak yolumuza devam edecegiz..

Sebepler :
1.bds nin ne c# için ne de delphi için mobile desteğinin bulunmaması...
2.c# in metinsel kod dizilimleri yerine sembolik bir yapıyı benimsemiş olması.(vb ile delphi bu konuda ayni sinifta kabul edilebilir.)
3.Visual studio nun bir donemdir kullanıyor olmam (her ne kadar bds nin ki kadar iyi olmasada baya is cikarilmis..) ve stabil hizli temiz oldugunu gormem..delphi 45 sn de aciliyor..512 ramde..vs ise 6 sn...Ayrica delphinin acilirken verdiği hatalar kaç kez kaldırıp kurmuş olmam + update #1 i yuklememe ragmen gitmeyen problemler delirtti...
4.c++ ve c yi baz alarak geliştirilmiş olması..(en az pascal kadar kendini kanitlamis diller) cok cok ek bilgi gerektirmeden az bir c tabanıyla entegrasyonun saglanabilmesi.
5.Inanilmaz kod ve e-book destegi..
6.c# in olusturucusu olan firmayla ; yazilimin gelistirilecek olan hedef platform .NET in olusturucusunun ayni olmasi.
7.Anders Hejlsberg.Ne de olsa eski borland cı (turbo pascal in compiler inin yazari )ve delphi nin yapısını iyi bilip bu tecrubesini yeni jenerasyona aktarmış olması..
8.eger sql yukon kullanacak olursanız icerisinde c# la kodlama imkaniniz olacak..yani db nizle app kisminiz birbiriyle maksimum uyum icerisinde gelistirilebilir olacak..
9.borland namespacenin siz isteseniz de istemeseniz de projelerinize dahil ediliyor olması bu dll inde beraberinde deploy edilmesi zorunlulugunu getiriyor..Yani uygulamayı publish ederken [depend to .NET windows form based projects] birlikte o dll i gondermeniz gerekecek..Boyutu arttırdığı gibi port olayını da negatif etkimekte..
... simdilik aklimda olanlar..ha win32 de yine OOP de kusursuz olan delphi tercihimdir..
Ama işin içinde .NET olacaksa c# hoşgeldin...

En içten saygı&sevgilerimle..
c#

:alsana: :boks:
Kullanıcı avatarı
ademiz
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ademiz »

Hocam bu dediklerinize aynen katılıyorum

Ancak IDE ler çoğalınca hangisine yoğunlaşalım diye şaşırıyoruz.Şaşırdığımız zamanda istediğimiz ivmeyi ve profosyonelliği yakalayamıyoruz.

Saygılar
Kullanıcı avatarı
NetZero
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen NetZero »

s.a

sizi anliyorum..Yanliz visual studio yu kullandıktan sonra sunu gordum kesinlikle ve kesinlikle guzel bir editor..Delphi de ki bazı şeyleri aramıyor değilim ama kodlama kısmı baya düzgünleştirilmiş..

Herkese şiddetle tavsiye ediyorum..Bu arada Whidbey in beta 1 i vardi onu kurup incelediğimde azıcık şok geçirdim..Delphi 2005 yinede ekran goruntusu olarak çıkacak olan whidbey den daha dolgun ele avuca gelir gorunuyor..

Saygi&Sevgi&c#!
c#

:alsana: :boks:
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen efkan »

Aynen katılıyorum hocam size.Eğer birazcık ingilizceniz varsa(benimki yeterli değil) Visual Studio ile birlikte 2 GB lık bi Help dosyası geliyor.Dünyadaki en iyi C# kitabıyla birlikte geliyor yani...
Bende C#'a başladım.Şimdilik hobi zaten öyle proje felanda işim olamadı halen.Çalıştığım firmaya yazıyorum bi kaç şey o kadar.Ama ben 97 yılından(lise yıllarından) kalan Pascal ve C temellerimi göz önünde bulundurup Delphiye yoğunlaşmıştım.Ama şimdi gördüm ki C# (lisede azda olsa gördüğüm Visua Basic le ve hoşuma giden C ile birlikte hazırlanmış.Yalnız kod editrü ve zengin toolsunu halen çözebilmiş değilim.Bana Delphininki daha kullanışlı gibi geliyor :lol: sanıyorum bayağı bi acemiyim.Delphimi burada sizlerin sayesinde 1 yılda güçlendirdim.Umarım hızlı şekilde yeni teknolojileri öğrenebilir ve bu forumdakilere vefa borcumu azda olsa ödeyebilirim.
herkese iyi çalışmalar.. Özellikle Ademiz Hocam.Durduk yere sıkıntılarımdan kurtaracak yollar yöntemler gösterdi bana.Belki hatırlamazsınız ama.Vee Adminimiz tabi tam bir profosyonel.Kalın sağlıcakla...
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi