.net mi vcl mi?

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
spectra
Üye

.net mi vcl mi?

Mesaj gönderen spectra »

Delphi 8 ve sonraki sürümlerde özellikle .net desteği ile beraber gelen eklentilerle bilinen bir çok veritabanını kullanmak için veri sağlayıcıdan yararlanabiliyoruz.Çok da fazla olunca kafa karıştırıyor.Delphi 8 ile çalışırken en pratik olarak VCL türünü mü Winformları mı seçmeli.yani .net framework ile borland'ın 7.versionda bulunan VCL ve buna bağlı sistemini kullanmak arasında kararsız kalıyorum..net yavaş.ama daha güvenli bir yapı olduğu da kuşkusuz.bir süre sonra herşeyin .net platformuna dönmesi durumunda eldeki eski programların enkaz yığını olarak kalmasını da istemiyorum.Bunun dışında basit uygulamalarda paradox ve dbase mi kullanmalı yoksa tüm uygulamalarda ado.net ten mi yararlanmalı? daha kapsamlı uygulamalarda sql server ile Interbase arasında da aynı şekilde kararsızlıklar oluşuyor..net platformunu kullanacaksak ado.neti mi BDP yi mi tercih etmeliyiz.aynı şeyler internet uygulamaları için de geçerli.yani artık sadece asp.net e mi dönülmeli yoksa delphinin çok başarılı olan 5,6,7 versionlarından gelen componentleri mi kullanmalı.
s p e C t r a
Kullanıcı avatarı
ademiz
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ademiz »

Hocam sizin kafanız çok karışmış biraz dolaşın açılırsınız.

Döndüğünüz zaman sorduğunuz sorulardan kalbinize geleni ilk doğruyu yapın, çünkü o size göre en doğrusudur.

İşin espirisi bir yana gerçekten bu sorduğunuz sorular hepimizin handikapı.Ama Delphi 2005 çıkınca benim bu tür takıntılarım kalmadı.

Çünkü seçenek bol;

Eğer hızlı ve pratik bir şey yapacaksam kesinlikle Delphi 7 den gelen VCL tarzıyla çabucak hazırlıyorum.

Eğer geleceğe yönelik geniş kapsamlı ve içerisinde mobil cihazlarla iletişim kurmak gibi unsurlar barındıracaksam bu sefer .net projesiyle başlamayı tercih ediyorum.Zaten büyük projeler bir kaç yılda anca biter o zamanda bu .net teknolojisi iyice gelişir ve yaygınlaşır.

Eğer değişik fantastik bir proje olmasını istersem ECO tarzını benimsiyorum.Hocam laf aramızda bu da fena değil yani,adamlar ECO ile övünüp duruyor.Neyse burası işin reklam kısmı.

Eğer hobi olsun diye aynı IDE ile değişik bir dilde öğreneyim düşünürsem, bu seferde C# projesiyle başlıyorum.

Hocam anlıyacağınız bu Delphi 2005 çıktığından beri benimde kafamı kurcalayan bu sorduğunuz sorular kendiliğinden çözümlendi.

Sizde vijdanınızın sesini dinleyin mutlaka düğümler çözülecektir.

Kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
altunway
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen altunway »

S.A

Bende dün bismillah deyip Delphi 2005 kurdum.Şimdi ben Asp.NET Web application olusturmak istiyorum.proje acılıyor daha hiçbir şey yapmadan Run dedigimde Run : Parametres seklinde bir hata alıyorum.Sanırım orada ASP ayarları var bunları nasıl yapabiliriz ? Nasıl yapmalıyız. ?

Yardımlarınız için Tşk Ederim..Kolay Gelsin .
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

aldığın hatayı yaz birde

delphi 2005 nasıl kurdun sen
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
Kullanıcı avatarı
altunway
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen altunway »

S.A

Öncelikle Delphi 2005 'i gayet normal bir şekilde kurdum.borland'in sitesinden Öncelikli kurulmasi gerekenleri indirdim sanirim 250 mb civarinda idi.Onlari yukledim ondan sonra Delphi 2005 kurdum..

gayet guzel calısıyor hiçbir sorun yok..

benim takıldıgım nokta sudur..

Delphi .NET projects seceneginden ASP.NET web application secenegini seciyorum.ASP sayfasi aciliyor.bunu denemek için calıstırdıgımda

Projeyi calıstırmadan once host applicationu secmelisin diyor.bununda Run -->Parameter menusunden yapılacagını soyluyor...

Ama nasıl yapılır nasıl edilir,hiç bilmiyorum

İlgilendiginiz için Teşekkür Ederim.
Kullanıcı avatarı
NetZero
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen NetZero »

s.a

ademiz bey.. :

"Eğer geleceğe yönelik geniş kapsamlı ve içerisinde mobil cihazlarla iletişim kurmak gibi unsurlar barındıracaksam bu sefer .net projesiyle başlamayı tercih ediyorum."

demişssiniz..

mobile desteği yok delphi 2005 in ve bu durumu java için geliştirdiği ide de ortadan kaldırmaya çalışıyor.ve kendi resmi web sitesinde de mobile kısmına tıkladığınızda sadece ve sadece java ile ilgili tool lar geliyor...

saygı & sevgi & c#!
c#

:alsana: :boks:
Kullanıcı avatarı
ademiz
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ademiz »

NetZero yazdı:s.a

ademiz bey.. :

"Eğer geleceğe yönelik geniş kapsamlı ve içerisinde mobil cihazlarla iletişim kurmak gibi unsurlar barındıracaksam bu sefer .net projesiyle başlamayı tercih ediyorum."

demişssiniz..
Hocam kusura bakmayın dalgınlık işte.

Ben acizane Visual Studio.net ilede çalıştığım için bir an onun IDE si aklıma gelmiş olacakki Mobil uglulamadan bahsetmişim.

Neyse sizde maşallah hemen yakalayıvermişsiniz :D

Umut edelimki seneye Borland Delphi'ye de mobil uygulama koyar.

Hepinize kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
NetZero
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen NetZero »

s.a

estagfirullah..Olur bole şeyler.. :wink:

sanmıyorum..Delphi yavaş yavaş öldürülüyor..Sebep çok ortada c# in inanilmaz başarısı..+visual studio nun düzgünleştirilmesi + mobilite nin lisansını kasıtlı olarak vermeyip fark oluşturması vs vs..

Saygı&Sevgi&C#!
c#

:alsana: :boks:
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

sayınaltunway ;
Host application seçerek çalıştırın diyorsa muhtemelen sisteminizde çalışır durumda bir web seerver yok , IIS in ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. yoksa Windows XP cd sinden program ekle/kaldır da windows bilşenlerinden yükleyebilirsiniz.
kolay gelsin.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr