winexec sorusu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
winexec sorusu
arkadaşlar. autorun cd yaptım. delphi formum açılışta otomotik geliyor. burda bir başlığa tıkladığımda cd nin içindeki bir deneme.pps dosyasının çalışmasını istiyorum. WinExec('d:\deneme.pps',SW_SHOWNORMAL);
bu komutta d yi belirtmek istemiyorum. çünkü her bilgisayarda cd sürücüsü d olmayabilir. şu şekilde düzenledim
WinExec('\deneme.pps',SW_SHOWNORMAL);
ancak yine çalışmadı . bu konuda fikri olan arkadaşlardan yardım alabilirmiyim. tşk.
bu komutta d yi belirtmek istemiyorum. çünkü her bilgisayarda cd sürücüsü d olmayabilir. şu şekilde düzenledim
ancak yine çalışmadı . bu konuda fikri olan arkadaşlardan yardım alabilirmiyim. tşk.
Siz İman Etmedikçe Cennete Giremezsiniz. Birbirinizi Sevmedikçede İman Etmiş Olamazsınız.
Hz.Muhammed (S.A.V.)

Hz.Muhammed (S.A.V.)

Bizde Uygulamamızı Patgh olarak ele alırız 
Kolay Gelsin...

Kod: Tümünü seç
WinExec(Pchar(ExtractFilePath(Application.ExeName)+'\txtoku\'+'Project1.exe'), SW_SHOWNORMAL);
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
txt içeriği
hüseyin abi txt nin içeriğine birşey yazmam gerekiyormu
WinExec(Pchar(ExtractFilePath(Application.ExeName)
+'\txtoku\'+'projelerimiz.pps'), SW_SHOWNORMAL);
WinExec(Pchar(ExtractFilePath(Application.ExeName)
+'\txtoku\'+'projelerimiz.pps'), SW_SHOWNORMAL);
Siz İman Etmedikçe Cennete Giremezsiniz. Birbirinizi Sevmedikçede İman Etmiş Olamazsınız.
Hz.Muhammed (S.A.V.)

Hz.Muhammed (S.A.V.)

o örneğimdeki klasör ismi 
Kolay Gelsin...

Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
WinExec(Pchar(ExtractFilePath(Application.ExeName)+'\cdgiris\'+'turizm.pps'), SW_SHOWNORMAL);
kodları yukardaki gibi yazmama ragmen çalışmadı. acaba diyorum pps uzantili olan dosyalarmı çalışmıyor. illaki exe mi olmalı. yada uses kısmına bir terim eklemem gerekiyor mu?
kodları yukardaki gibi yazmama ragmen çalışmadı. acaba diyorum pps uzantili olan dosyalarmı çalışmıyor. illaki exe mi olmalı. yada uses kısmına bir terim eklemem gerekiyor mu?
Hz.Muhammed (S.A.V.)

Hz.Muhammed (S.A.V.)

Ben şu şekilde kullanıyorum
sanırım kodda yol gösterilmezse programı exe'nin olduğu klasörde arıyor...
Kolay gelsin...
winexe('çalıştırılacak exe',SW_ShowNormal');
Kolay gelsin...
Bilgi Paylaşıldıkça Çoğalır
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
Re: winexec sorusu
emin değilim ama birde şu şekilde deneyin.hacikisi yazdı:
WinExec('.\deneme.pps',SW_SHOWNORMAL);
sorun çözüldü
ShellExecute(Handle, 'open','\cdgiris\'+'turizm.pps',nil,nil,sw_ShowMaximized);
şeklinde değiştirdim oldu. sorun bu şekilde çözülmüş oldu. saygılarımı sunuyorum.
şeklinde değiştirdim oldu. sorun bu şekilde çözülmüş oldu. saygılarımı sunuyorum.
Hz.Muhammed (S.A.V.)

Hz.Muhammed (S.A.V.)