Datalar 0 km ye nasıl getirilir

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Datalar 0 km ye nasıl getirilir

Mesaj gönderen serbek_tr »

Selam Arkadaşlar

Şimdi bir proje üzerinde çalışıyorum çalışınca test etmek yada işlerliğini görmek amaçlı dünyanın kaydı giriliyor diyelim projemi tamamladım iş bitti müşteriye vereceğim kullanacak tabiki dataları boş vereceğim tüm dataları silmeme rağmen işlev ve test amaçlı girdiğim bilgiler dosya boyutunu ne derece yükselttiyse tüm dataları silincede boyut aynı kalıyor mesela 5 mb ise boyut yine 5 kalıyor sebep nedir ve çözüm varmıdır
En son serbek_tr tarafından 28 Oca 2005 03:40 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

the biggest problem : what is your database ?
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Sayın Mege Çok Özür Dilerim Hemde Çok, FireBird Kullanıyorum(mu desem kullanmaya çalışıyorummu desem artık tartışılır yani)

Bu arada hazır bana cevap vermek üzere olduğun için bir soru daha soracağım gerçi başka bir konu altında bir takım sorular sıraladım oraya ekleyeyim dedim ama ordaki sorularım çoğalmasın hemen sorayım
bir kayıt yaparken veya editlerken yada silerken
bunu query üzrinden mi yapmak daha iyi olur yoksa yazılacak SP ye verileri parametre verip ordamı yapmak daha iyi olur bunu sebebini şu nedenle soruyorum belki bir kaydın kayıt edit yada delete olayında gözle görülür bir fark yapmayabilir query yada Sp olması bu projenin Sabit Ip ye sahip bir ana makine net üzerinden çok farklı bir yerden ulaşma ihtimalinide göz önünde bulundurmak istiyorum o nedenle

Belki çok ileri gittim özür dilerim ama bir sorumda daha olacak denemedim ama bilgin olabilir diye soruyorum net üzerinden uzak yerdeki sabit IP ye sahip makinaya ulaşmak için database yolunu network içinde bir makinaya ulaşırmış gibi IP:DataBaseYolu şeklinde yazarsak erişim mümkün olurmu .
Çok sağol (bir cevap vereyim dedin bin soru ile karşılaştın :D )
Begin
End;
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

1.sorunun cevabı: test dataları db nin boyutunu sisrmekte ve son kullanıcıya program paketi hazırlamadan db deki tum gereksiz kayıtlar silinir, generatorler baslangıc konumuna getirilir ve backup alınır, bu backuptan restore edilir ve yeni db elde edilir, bunun haricinde db de fragmentasyon nasıl giderilir tarzında bir tartısma gecmisti forumda, aramak, taramak lazım
ama backup-restore isini goruyor en azından ben boyle yapmıstım
yada diger alternatif dbnin ddl ini cıkartıp bunu sıfır db uzerinde script olarak calıstırırsan al sana sıfr bir DB.

2. sorunun cevabı: eger ag trafigi yavas (internet gibi) bir ortamda kayıt ekleme ve edit etme islemleri kullanacaksan bunu bir sp icinden yada diret sql ile yaparsan daha isabetli olmalı, zira ibdataset hem gridde gostrecegi kadar (20-30 kayıt) kayıt cekmekte hemde update,insert islemleri yapabilmekte. bunun yanı sıra sp yada direkt sql ile kayıt ekleme, guncelleme de epey sıkıcı bir olay. secimini ona gore yaparsın

3.sorunun cevabı: mandik olarak uzaktaki server uzerindeki db ye
IP:DataBaseYolu seklinde ulasabilmen lazım, firewall, proxy vs. durumlarında fb nin kullandıgı port (default 3050) acık olmalı.
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

gkimirti Üstad çok teşekkür ederim 3 soruya verdiğin cevap beni sevindirdi prox firewall onlar ayalarlanabilecek şeyler konuştuğumuz mantık çerçevesinde oluyorsa ne ala dedim ya deneyemedim ama en kısa zamanda deneyceğim

2 soruma verdiğinz cevapta aklıma takılan daha doğrusu anlayamadığım bir yer var sp içinde yada direkt sql ile yaparsan demişsiniz bu direk sql den kastiniz workbench tarzı bir tool danmı konuşuyoruz yoksa sp içinden veya Qry kullanarakmı anlamını taşıyor bu onu anlayamadım sadece verdiğiniz emek için teşekkür ederim
Begin
End;
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

query icine yazıp execsql diye calıstırmayı kasdetmistim
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Üstad yorumların çok sağol bu arada net üzerinden projeyi deneme şansım oldu sade ADSL modem üzerinden 3050 portunu ana makina IP sine yönlendirdim dialup 33,6 bir bağlantı yaptım bağlantım düşük hızda olmasına rağmen 100-150 kayıt arası query ler gayet normal açıldı lakin içinde 10.000 kayıt bulunan stok kartının açılması pekde hoş değildi neyse oluyor yani bunu da paylaşmak istedim
Begin
End;
sair
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sair »

Benim de tuzum bulunsun çorbanızda
1. Veritabanının komple DDL (SQL kodunu) ini alın.. SQL editorde tekrar veritabanını, tablolarını vs.. oluşturun.. Yani veritabanı bir kaç sn de tekrar sıfırdan oluşur..
2. SP kullanmak her zaman hızlı ve güvenilirdir...
3. Kendinde cevaplamışsın zaten. Ulaşabilirsin. Ancak bu seninde dediğin gibi internetin hızına bağlı olarak değişecektir...
Geçip gideriz bizde ağızsız,dilsiz ve sorgusuz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz