instant messenger kaynak kodu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
bilgehan
Üye
İletişim:

instant messenger kaynak kodu

Mesaj gönderen bilgehan »

herkese kolay gelsin
çalıştığım daha doğrusu çalışmayı düşündüğüm bir proje var.
icq yada msn gibi bir anında mesaj (instant messenger) yazmak
bunun için elimde kaynak yok :roll:
hem c/s hemde web kısımlarının nasıl yapılacağı konusunda bana yardımcı olabilecek kimse var mı acaba?(
Programmers never dies, they GOSUB WITHOUT RETURN
Kullanıcı avatarı
safak
Şafak EBESEK
İletişim:

messenger

Mesaj gönderen safak »

Bu çalışma TCP/IP, Client/Server, Thread, Internet Server uygulamalarını öğrenmek için çok olumlu. Yapmayı düşündüğünüz çalışmanın, kolayca erişilebilen servislerden hangi farklılıkları olacağını gözden geçirmenizi öneririm. Çok kolay gibi görünse de oldukça derinlikleri ve detayları olan bir konu. Belkide işinizi görecek çalışmaları free olarak bulabilirsiniz.

Delphi ile gelen Indy Componentleri bir çok konuda ihtiyaçlarınızı karşılıyacaktır. Demo bölümününde pek çok örnek var.

Kolay Gelsin...
Kullanıcı avatarı
bilgehan
Üye
İletişim:

bu projeyi tamamlasam çok iyi olacak ama işin web tarafı benim için muamma. bu kısmı halledersem geride bir sorum kalmayacak web altyapısı için bana yardımcı olacak arkadaşlar arıyorum
lütfen yardım
Kullanıcı avatarı
safak
Şafak EBESEK
İletişim:

message transfer

Mesaj gönderen safak »

Çalışacak düzenin tam olarak ne yapması gerektiğini ve bunun için elinizde hangi olanaklar/sınırlamalar olduğunu belirtirseniz daha net cevap verilebilir. Başlangıç olarak, "şunlarda olsa iyi olur" şeklindeki tanımları eklemeyip, sadece en gerekli ana fonksiyonu aktarınız.

Kolay Gelsin.
Kullanıcı avatarı
bilgehan
Üye
İletişim:

elimizde olanlar

* tek bir kurum/kuruluş için tasarlanacağından buddy list olmayacak, bütün kullanıcılar tek databasede toplanacak her kullanıcıda yanı database olacak
* sadece yetkili kişilerin kullanması için her kullanıcıya ayrı ayrı olmak üzere özel bir şifre üretecek(her dakika değişen bir sayı gibi)
* rahatsızlık belirtip "görmezden gel" "ignore" listesi yapabilecek
* süper kullanıcı veya power user gibi co-admin özellikler hiç kimse de olmayacak sadece admin bütün yetkileri kontrol edecek

:shock:
çok mu şey istedim??? :D
ama bunlardan önce programın web ayağı nasıl olacak
* kullanıcı net girince program sitedeki bir programa aktif olduğunu bildirecek
* sitedeki program ignore list haricindekilere bu kullanıcının aktif olduğunu (herkese) söylecek
* mesaj göndermek istediğiniz kullanıcı üstüne tıklandığında ise ip protokolleri devreye giriecek ve mesajlaşma başlayacak

benim aklımadan geçen sistem bu ama mantık hataları mutlaka vardır. yazdıklarım bütün arkadaşların yorumlarına açıktır.