Merhaba arkadaşlar.Benim sorunum şu.Birbirine bağlı iki combobox olacak.Bu combobox'dan birisine tıklayınca altta ona bağlı olan ikinci veri
2. comboboxda gelecek ve dbgrid'dede 2. combobox'a bağlı olan veri gelecek.
Ayrıca 1. combobox'a tıklandığında dbgridde ona bağlı başka sorgulamaya göre veriler listelenecek ve 2. comboboxdada başka veriler listelenecek..2.comboboxdaki verilere bağlı olarak yine dbgrid değişecek.
Benim yapamadığım kısım dbgrid'de üzerinde gezindikçe ve arama yapıldığında combobox1 ve combobox2'nin ona göre değişmesi..
Örnek olarak açıklayacak olursam
Combobox1'de otomobil parçaları.
Combobox2'de otomobil yedek parçasının alt parçaları.
dbgrid'de bu parçalara ait detay bilgiler markası,açıklaması,boyutu vs. bilgiler olacak.
Şimdi şöyle bir durum var.Bazı otomobil parçalarının alt parçaları olmadığı için veya bazı parçalar alt parçalarıda kapsadığı için combobox1 tıklayınca alt parça ile ilgili olarak 2. comboboda marka listesi alınırken dbgriddede özelliklerini belirtmek gerekiyor..
Bu arada kişi arama yaptığında aradığı ürünün bulunduğu grup ve alt grup listesinin combobox1 ve combobox2de seçili gelmesi gerekiyor..
Dbgridde klavye veya mouse ile kayıtlar arasında hareket ettikçe grup ve alt grubunun combolarda listelenmesi gerekiyor.
Bunu nasıl yaparım..
Birbirine bağlı combobox ve dbgrid
Birbirine bağlı combobox ve dbgrid
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır...
BALZAC
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum..
HZ.ALİ
BALZAC
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum..
HZ.ALİ