Companent oluşturma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
eyoran
Üye

Companent oluşturma

Mesaj gönderen eyoran »

arkadaşlar ben yeni bir companent oluşturmak istiyorum. Örneğin kendime ait bazı özellikleri olan yeni bir buton yapmak istiyorum.. Object inspectorde özellikleri olan falan. bilirsiniz işte kendime ait standartları olan bir companent nasıl yaparım bu konuda bilgisi olan arkadaşaların bilgilerine ihtiyacım var.
Yardımlarınız için şimdiden tşk ler...
İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

hocam bu konu öyle oturupta birkaç mesajda anlatılacak bir konu değil ki! Piyasadaki tüm Delphi kitaplarında bu konu var. Bu kitaplardan okuduktan sonra kafanızdakileri yapmaya çalışın. Takıldığınız noktaları sorun, yardımcı olalım.

Ben direk dalacam olaya diye ısrar ediyorsan, Delphi\Source klasörü altında VCL'lerin source kodları var. Onları incele biraz.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
eyoran
Üye

Mesaj gönderen eyoran »

merhaba;
bende ihsan karagülle ile memik yanığın kitabı var bu kitapta bu konuya hiç değinmemiş...
ben başka bir kitap bulup araştırayım konuyu en iyisi..
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

hocam bende de Ruhver Barengi, Marco Cantu ve Unleashed diye 3 delphi kitabı vardı, üçünde de vardı bu konu. Onun için öyle dedim, kusura bakmayın.

Bu arada Memik Yanık kitaplarını bilgisayar kitabı kategorsinde saymıyorum ben, kitap yazmak için yazılan kitaplar oluyor genelde. Almanızı tavsiye etmem.

Kolay gelsin.
NightFlight
Üye

Mesaj gönderen NightFlight »

bende bir kitap olacak bu konu ile alakalı Component writing Giude diye onu yollayabilirim ama öncelikle Oop mantıgını anlaman gerekli yada admine yoluyayım o siteye koysun herkes yaralansın Pdf olarak
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

Türkçe ve dağıtılması legal ise olur. Gönderin bana siteye koyayım. Mailim her mesajımın altında var zaten.

Kolay gelsin.
Misafir

teşekkür ederim

Mesaj gönderen Misafir »

Bende memik yanık gibi yazarların yazar olduğunu düşünmüyorum zaten elimde marco cantunun bir delphi üç kitabı var burdaki örneklerin çoğunu adam biraz değiştirip (bazısını hiç değiştirmemiş) kitabına koymuş zaten o adamın bilgisayar kitapları konusunda yazmadığı kitap kalmamış kitapçıların tüm raflatrında her çeşit kitaba yazı yazabilen tek yazar bu adam sanki yel değirmenine karşı savaşan don kişot benzetme kaba olduysa özür dilerim. tavsileriniz içinde teşekkür ederim ilgilendiğiniz içinde hepinize kolay gelsin Ramazan ayında hatim indirme konusunda bir çalışmanız olursa benimde çorbada tuzum olsun isterim şimdiden bize ve İslam Alemine hayırlı bir Ramazan ayı olsun
unforgiven
Üye

Mesaj gönderen unforgiven »

merhaba
ne zaman ve hangi bolumde olacak haberimiz olsunda...

tesekurler...