Merhaba arkadaşlar
C:\deneme.htm dosyasını (browserda görüldüğü şekliyle) yazdığım program aracılığıyla yazıcıdan çıkarmak istiyorum. Yazdırırken özellikle dosyanın yolunu kullanmak istiyorum. Api ile ilgili linklere baktım ama bir sonuç bulamadım.
Kod yada Api farketmez yardım eder misiniz?
Web sayfası yazdırma!
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba...
- @cyasar, html dosyada Resimler vb. varsa Memo ya da RichEdit'e eçekerse bunlar yitirilir...
- Forma bir tane WebBrowser koy ben örnekte adını IE koydum...
- @cyasar, html dosyada Resimler vb. varsa Memo ya da RichEdit'e eçekerse bunlar yitirilir...

- Forma bir tane WebBrowser koy ben örnekte adını IE koydum...

Kod: Tümünü seç
var
vaIn, vaOut: OleVariant;
begin
IE.Navigate ('D:\Delphi\Yararli Rutinler\DivXTurk\WebSayfasi\Animeler.html') ;
Repeat
Application.ProcessMessages;
Until IE.ReadyState = READYSTATE_COMPLETE; // Sayfa tamamlanana kadar bekler...
IE.ControlInterface.ExecWB(OLECMDID_PRINT, OLECMDEXECOPT_DONTPROMPTUSER,
vaIn, vaOut);
end;
merhaba;mrmcop yazdı:Merhaba...
- @cyasar, html dosyada Resimler vb. varsa Memo ya da RichEdit'e eçekerse bunlar yitirilir...![]()
hocam ben illede richedit ve türevi bir comp içerisine çek demedim. onun kararını en iyi kendisi verir. eğer bu içerik değişmeyen bir içerik ise ve de içerisinde resim yoksa bana göre en uygunu parse yöntemi olur.
ammaaa yok içerik değişiyorsa veya resimleri de içerisinde bulunduruyorsa en uygunu webbrowser ile sizin gösterdiğiniz yöntem olacaktır.
sonuçta en doğru kararı kullanacak olan arkadaş bilir.
@csyasar, yanlış anlaşılma olmasın. Tabii ki de kararı @kingeyes'a bıraktığın açık.@csyasar yazdı:kardeş o html dosyasındaki yazıları parse yapıp herhangibir comp içerisine(memo, tablo, vs) çek. daha sonra yazdırması kolay. perse anahtar kelimesiyle arama yap.

- Sadece yanılma payı olan bir durumu açığa kavuşturduk... Şöyle ki...
- Mesela bugün html içeriğinde resim yoktu diyelim. Arkadaş da @cyasar'ın parse edip ilk iki önerisini değerlendirdiğimde işim halloldu demiş olsa ve altyapı kurulduktan bir süre sonra hadi şimdi resim lazım oldu ne yapmalı sorunsalını hesaba katmak şeklinde. Buna karşı hazırlıklı olmak lazım değil mi ...

- Yoksa senin fikrin kötü benimki iyi durumu gibi bir anlam kazanmasın keza fikir dediğin öğretilerle orantılıdır, bu yazdığım kod da google'da aratırsan yüzlerce örneği olan senin de bildiğini değerlendirdiğim bir kod parçası o kadar...