S.A.
Treeviewa önce makinadaki Portları ekliyorum
Com1
Com2 gibi
Sonra başka bir function da (yapılması gereken başka şeyler olduğundan ayrı ayrı eleman eklemek durumundayım.)
Com1 e bağlı cihazları listeleyeceğim AddChild ile bir güzel ekliyorum ama Com1 in item index i 0 olduğundan problem yok ama bu sefer Com2 ye eleman eklemek istediğimde ekleyemiyorum nasıl halledebilirim?
Treeview Node sorusu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Treeview Node sorusu
Gözyaşlarım sevgimi anlatmıyor mu !
Kendim hallettim Elhamdülillah
Biraz kötü bir metod ama çalışıyo :

Kod: Tümünü seç
procedure FindNodeText(Text: String; const TreeView: TTreeView);
var
Node: TTreeNode;
begin
Node := TreeView.Items.GetFirstNode;
while Node <> nil do
begin
if Node.Text = Text then
begin
Node.Selected := True;
TreeView.SetFocus;
Break;
end;
Node := Node.GetNext
end;
end;
FindNodeText('Com'+Inttostr(n), TVReader);
NewNode:= TVReader.Items.AddChild(TVReader.Selected,'Bla Bla');
Gözyaşlarım sevgimi anlatmıyor mu !
Bana yardım edermisiniz..
Ya bende treeview'de bulunan bir elemanı seçili hale getirmek istiyorum.
Şöyle treeview'de grup ve ona bağlı alt grup var.
Ben eğer şart doğru ise buna göre alt grubu nasıl seçili hale getirebilirim.
Items özelliğini denedim olmadı.Şöyle bir kaç tane ana düğüm var.O düğüme bağlı alt grup o alt grubunda başka bir alt grubu var.Ben bir alt grupdaki elemanı seçili hale getirmek istiyorum.Daha doğrusu html'de arama yaptırıyorum.Sqğ taraftada treeview'de sayfa listeleri var.Kişi isterse buradan treeview'e tıklayıp sayfalara ulaşıyor.Benim istediğim kişi arama yaptığında sağ taraftaki treeviewde elemanın seçili gelmesi..
Şöyle treeview'de grup ve ona bağlı alt grup var.
Ben eğer şart doğru ise buna göre alt grubu nasıl seçili hale getirebilirim.
Items özelliğini denedim olmadı.Şöyle bir kaç tane ana düğüm var.O düğüme bağlı alt grup o alt grubunda başka bir alt grubu var.Ben bir alt grupdaki elemanı seçili hale getirmek istiyorum.Daha doğrusu html'de arama yaptırıyorum.Sqğ taraftada treeview'de sayfa listeleri var.Kişi isterse buradan treeview'e tıklayıp sayfalara ulaşıyor.Benim istediğim kişi arama yaptığında sağ taraftaki treeviewde elemanın seçili gelmesi..
if url.Caption='Body Appointments.htm' then
begin
treeview1.FullExpand;
treeview1.items[43].Selected;
end;
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır...
BALZAC
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum..
HZ.ALİ
BALZAC
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum..
HZ.ALİ
@ardahan, AliRiza
Merhaba,
TreeView içerisinde arama yapma örneği vereceğim. Ancak bir noktayı açıklığa kavuşturmak istiyorum. "TreeView"ların HideSelection özelliği varsayılan olarak (True) gelmektedir. Bu özelliği (False) yapmazsanız, sadece "TreeView" focus olmuşken seçili elemanın arka zemini boyanacaktır.
Öncelikle "Object Inspector"dan HideSelection özelliğini (False) yapınız. Ardından (TListView1)e aşağıdaki gibi eleman ekleyiniz.
100
_110
__111
__112
__113
_120
__121
Şimdi 111 elemanını bulup onun listede görünmesini sağlayacağız. (Button1.OnClick) olayı içerisinde:
aNode.MakeVisible; satırı, kapalı da olsa gerekli düğümleri açarak ilgili elemanın görünmesini sağlar.
Ertuğ Kaya
Merhaba,
TreeView içerisinde arama yapma örneği vereceğim. Ancak bir noktayı açıklığa kavuşturmak istiyorum. "TreeView"ların HideSelection özelliği varsayılan olarak (True) gelmektedir. Bu özelliği (False) yapmazsanız, sadece "TreeView" focus olmuşken seçili elemanın arka zemini boyanacaktır.
Öncelikle "Object Inspector"dan HideSelection özelliğini (False) yapınız. Ardından (TListView1)e aşağıdaki gibi eleman ekleyiniz.
100
_110
__111
__112
__113
_120
__121
Şimdi 111 elemanını bulup onun listede görünmesini sağlayacağız. (Button1.OnClick) olayı içerisinde:
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
aNode: TTreeNode;
begin
aNode := TreeView1.Items.GetFirstNode; { ilk elemana git }
while (aNode <> nil) do begin
if aNode.Text = '111' then
begin
TreeView1.Selected := aNode;
aNode.MakeVisible; { elemanın görünmesini sağla }
Break;
end else
aNode := aNode.GetNext; { sonraki elemana geç }
end;
end;
Ertuğ Kaya
- chnyildirim
- Üye
- İletişim:
Sana ne kadar teşekkür etsem azdır. Teşekkürler...ertug yazdı:@ardahan, AliRiza
Merhaba,
100
_110
__111
__112
__113
_120
__121
aNode.MakeVisible; satırı, kapalı da olsa gerekli düğümleri açarak ilgili elemanın görünmesini sağlar.Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); var aNode: TTreeNode; begin aNode := TreeView1.Items.GetFirstNode; { ilk elemana git } while (aNode <> nil) do begin if aNode.Text = '111' then begin TreeView1.Selected := aNode; aNode.MakeVisible; { elemanın görünmesini sağla } Break; end else aNode := aNode.GetNext; { sonraki elemana geç } end; end;
Ertuğ Kaya
Senin sayende 2 gündür üzerinde uğraştığım olayı halletim.
Bu adrese viewtopic.php?t=17145&highlight=treeview bu sayfanın linkini veriyorum. Aynı soruna benziyor.
Bilgine,
Cihan YILDIRIM