merhaba arkadaşlar. geçenlerde beleş bir hosting alıp deneme amaçlı bir phpbb forum açmıştım. Şimdi ise paralı bir site aldım ve bu forumu, aldığım sitenin server ına taşımam lazım ne yapmam gerekir?.
Herkese çok teşekkürler.
phpbb veri tabanı taşıma
phpbb veri tabanı taşıma
www.DelphiTurkiye.com u Çok Seviyorum 

İlk önce eski hostingindeki phpbb dosyalarını aynen yeni hostingine aktar.
veritabanını taşımak için,
phpMyAdmin ile veritabanının dökümünü almalısın.
phpMyadmin de veritabanının adını tıkla, sonra "dönüştür" ü tıkla, alt kısımda "Dosya olarak kaydet" diye bir bölüm var. O kutucuğu tıkla ve dosyayı kaydet.
Sonra yeni hostingindeki phpmyadmin i aç, bir veritabanı yarat, sonra o veritabanını tıkla, "sql" bölümüne gel, "Dosyadan yükle " yazan yerde az önce yüklediğin veritabanı döküm dosyasını seç ve "git" de. Forum veritabanın yüklenmiş olacak.
Yalnız dikkat etmen şeyler var, tablo prefix leri ve database kullanıcısı, her ikisindede aynı olmalı.
veritabanını taşımak için,
phpMyAdmin ile veritabanının dökümünü almalısın.
phpMyadmin de veritabanının adını tıkla, sonra "dönüştür" ü tıkla, alt kısımda "Dosya olarak kaydet" diye bir bölüm var. O kutucuğu tıkla ve dosyayı kaydet.
Sonra yeni hostingindeki phpmyadmin i aç, bir veritabanı yarat, sonra o veritabanını tıkla, "sql" bölümüne gel, "Dosyadan yükle " yazan yerde az önce yüklediğin veritabanı döküm dosyasını seç ve "git" de. Forum veritabanın yüklenmiş olacak.
Yalnız dikkat etmen şeyler var, tablo prefix leri ve database kullanıcısı, her ikisindede aynı olmalı.