DTCalc Component
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
DTCalc Component
Mustafa Bey DtCalc 'ı kullanarak groupbox içerisine Datetimepicker1.date ve time seçilerek yapılacağını öğrendim fakat run ettiğimde çalışmıyor.DTcalc ı nasıl yüklerim bilgi verirmisiniz.Teşekkür ederim
Üretim süresini Hesaplatmak
Mustafa bey üretimde personelin üretim süresini ;işe başlama tarih ve saati ile iş bitim tarih ve saati bilgilerini datetimepicker ile girdirip bunların farkını dakika olarak bulmak.Gerçi yazıdıgım programda süre olarak girdiriyor ve işlem yaptırıyorum ama kullanıcının bilgilerini girdiği formda ki işe başlama ve bitiş saat ve tarihlerini de bilgi giriş ekranından alnıması daha iyi olacak nette bir sitede benim istediğim program parcacıgı var ve ;
procedure TForm1.DateTimePicker1Change(Sender: TObject);
begin
DTCalc.StartTime := DateTimePicker1.Date + DateTimePicker2.Time;
DTCalc.EndTime := DateTimePicker3.Date + DateTimePicker4.Time;
LYears.Caption := 'Years:' + IntToStr(DTCalc.Years);
LMonths.Caption := 'Months:' + IntToStr(DTCalc.Months);
LDays.Caption := 'Days:' + IntToStr(DTCalc.Days);
LHours.Caption := 'Hours:' + IntToStr(DTCalc.Hours);
LMinutes.Caption := 'Minutes:' + IntToStr(DTCalc.Minutes);
LSeconds.Caption := 'Seconds:' + IntToStr(DTCalc.Seconds);
LMSeconds.Caption := 'MSeconds:' + IntToStr(DTCalc.MSeconds);
şeklinde tarih ve saati iki group içinde aldırıyor ve 3.goup da da yazdırıyor.Yapmak istediğimi umarım anlatabıldım.İlginiz için tşkr ederim.
procedure TForm1.DateTimePicker1Change(Sender: TObject);
begin
DTCalc.StartTime := DateTimePicker1.Date + DateTimePicker2.Time;
DTCalc.EndTime := DateTimePicker3.Date + DateTimePicker4.Time;
LYears.Caption := 'Years:' + IntToStr(DTCalc.Years);
LMonths.Caption := 'Months:' + IntToStr(DTCalc.Months);
LDays.Caption := 'Days:' + IntToStr(DTCalc.Days);
LHours.Caption := 'Hours:' + IntToStr(DTCalc.Hours);
LMinutes.Caption := 'Minutes:' + IntToStr(DTCalc.Minutes);
LSeconds.Caption := 'Seconds:' + IntToStr(DTCalc.Seconds);
LMSeconds.Caption := 'MSeconds:' + IntToStr(DTCalc.MSeconds);
şeklinde tarih ve saati iki group içinde aldırıyor ve 3.goup da da yazdırıyor.Yapmak istediğimi umarım anlatabıldım.İlginiz için tşkr ederim.
DTCalc anladığım kadarıyla start ve end diye verilen iki tarihi birbirinden çıkartım yıl gün dk vs gibi hesaplıyor.
Mantık basit. elinde x gün kalıyorsa bunu 24 le çarparsan kaç saat olduğunu, çıkan saati 60 la çarparsan kaç dakika olduğunu vs vs bu mantıkla bulabilirsin, extra bir component a gerek yok bence
Kolay gele
Mantık basit. elinde x gün kalıyorsa bunu 24 le çarparsan kaç saat olduğunu, çıkan saati 60 la çarparsan kaç dakika olduğunu vs vs bu mantıkla bulabilirsin, extra bir component a gerek yok bence
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Çok güzel mantık ama
Sizin dediğiniz gibi örneğin 15.10.2003 ve saat 23:00 ve 16.10.2003 ve saat 01:00 olduğu zaman gün farkı 1 ve 24 ile çarp cıkan sonuc 24 olur.Yanı yanlıs bir değer dakıka olarak hesaplatmak istiyorum.İlgine tşr ederim.