mehaba arkadaşlar;
win xp pro yüklü bilgisayarıma(hem evdekine hemde iştekine) sql server 2000 kurmaya çalışıyorum.
kurarken server adı olarak kendi bilgisayarımın adını yazıyorum: csyasar
logon tipine de: windows autherization modu olarak ayarlıyorum.
benim istediğim şey sql serverda kimse şifre girmeden sql database e bağlanamasın. kimse tabloları vs görmesin.
ama bi hata mesajı alıyorum. o da şu:
SQL Server oturum açma hatası nedeniyle başlayamadı.
bu hata nedeniyle hiçbirşey yapamıyorum. nasıl geçeriz bu hata mesajını?
hata bu. hiçbişeye ulaşamıyorum.
sql server başlamıyor
Anladığım kadarı ile sql serverı çalıştırmada hata alıyorsunuz? Eğer öyle ise,
SQL serverı kurarken kullanmış olduğunuz kullanıcı şifresini değiştirdiniz mi? Bence sql serverı kurarken kendi bilgisayarınıza şöyle bir yöntem kullanın (ben öyle yapıyorum). Kendi kullanıcızın haricinde bir kulanıcı tanımlayın localde mesela SQLMANEGER diye ona da bir şifre verin ama devamlı aynı şifre olsun. sql serverı kurarken de o kullanıcıyı kullanın. Böylece kendi şifrenizi değiştirdiğinizde sql serverı start etmede sorun yaşamazsınız.
SQL serverı kurarken kullanmış olduğunuz kullanıcı şifresini değiştirdiniz mi? Bence sql serverı kurarken kendi bilgisayarınıza şöyle bir yöntem kullanın (ben öyle yapıyorum). Kendi kullanıcızın haricinde bir kulanıcı tanımlayın localde mesela SQLMANEGER diye ona da bir şifre verin ama devamlı aynı şifre olsun. sql serverı kurarken de o kullanıcıyı kullanın. Böylece kendi şifrenizi değiştirdiğinizde sql serverı start etmede sorun yaşamazsınız.