Tarih ve Saat Bilgilerini Çıkartılması

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
rapsodim
Üye

Tarih ve Saat Bilgilerini Çıkartılması

Mesaj gönderen rapsodim »

İlginize teşekkür ederek öğrenmek istediğim ;

ilk tarih (15.10.2003) ve ilk saat (23:00) ve son tarih (16.10.2003) ve son saat (01:00) farkını integer bir deger şeklinde(sonucu 120 şeklinde edit text içerisinde) dakika olarak nasıl hesaplatabilirim.Access de bu çok basit ama Delphi de fonksiyonu var mı?Veya nasıl yapabilirim.Şimdiden teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

evet var. Sitede Temel kısmındaki "TARİH VE SAAT (DateTime) FONKSİYONLARI" isimli makaleye bakın. Orda çoğu fonksiyonun açıklaması var.

Kolay gelsin.
rapsodim
Üye

4 Farklı Edit Text'e Girilirse?

Mesaj gönderen rapsodim »

Mustafa Bey database'de alan olarak tarih ve saat olacak sekılde yapılıp tek edit text te bilgi girişi yapıldığı zaman sorun yok decodedatetime fanksiyonu ile bölününerek diğer edit textte bulunan tarihi de tip dönüştürmesi yapılarak çıkartılıyor.fakat bu işlemi 4 tane edit text kulllanarak almayı yapamadım.Yani birinci alana birinci tarih, ikinci alana ilk saat üçüncü alana ikinci tarih ,dörduncu alana da ikinci saat bilgileri girilip diğer bir alana buradakı bılgıler ısıgında farkı dakıka olarak yazılmasını sormustum.bunun yapılması ne sekılde olabılır?