Programda Hız Neler Yapmalıyız
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Programda Hız Neler Yapmalıyız
Merhabalar Bu ilk sorum foruma...Vatana millete Hayırlı Olsun...
Çok merak ettiğim bir soru var...Tahminim kadarıyla..sql ile arama yaptığımız zaman arama veritabanı tarafında tablodan yapılıyor locate de ise çekilmiş veriler üzerinde arama yapılıyor...Benim yapmakta olduğum bi proje var ve benim için saniyeler çok önemli...Nerdeyse heryerde sp kullandığım halde Programın yapılan bi iş üzerinde bitme hızını 4 dakkadan aşağıya indiremedim...Sizce Zekice kod yazmak ve programın çalışma hızını yükseltmek nasıl olmalı...Nelere dikkat etmeliyim...
Teşekkür Ederim Şimdiden Vereceğiniz Cevaplar için...Cevaplarınız ve yorumlarınız benim için çok önemli...Yardıma ve Yol Gösteren Arkadaşlara ihtiyacım var...
Çok merak ettiğim bir soru var...Tahminim kadarıyla..sql ile arama yaptığımız zaman arama veritabanı tarafında tablodan yapılıyor locate de ise çekilmiş veriler üzerinde arama yapılıyor...Benim yapmakta olduğum bi proje var ve benim için saniyeler çok önemli...Nerdeyse heryerde sp kullandığım halde Programın yapılan bi iş üzerinde bitme hızını 4 dakkadan aşağıya indiremedim...Sizce Zekice kod yazmak ve programın çalışma hızını yükseltmek nasıl olmalı...Nelere dikkat etmeliyim...
Teşekkür Ederim Şimdiden Vereceğiniz Cevaplar için...Cevaplarınız ve yorumlarınız benim için çok önemli...Yardıma ve Yol Gösteren Arkadaşlara ihtiyacım var...
Tam olarak database ulaşma şeklini yazmamışsın ama ben sana kendi kullandığım bi yöntemi önerebilirim.Ben databasee dataset komutlarıyla ulaşmak yerine tüm işlemleri direkt sql komutları ile yaptırıyorum.Bu sayede daha hızlı dosyalara erişebildiğimi sanıyorum.Tabi programcı abilerimiz daha iyi bilirler.Eğer denemek istersen ipucu ve makaleler bölümünde mysql databasee bağlantı diye bi başlık var bi göz at derim.
Saygılar...
Saygılar...
Daha iyi bir yaşam ancak daha iyi bir senle mümkün olabilir. O'Sensei Morihei Ueshiba
hoş geldiniz.
forum kurallarını okumanız faydanızadır.
database iniz nedir. neyle bağlanıyorsunuz ve hangi query nizde süre 4 dakika sürüyor. tabloda indexlemeler nasıl? kaç kayıt var?
bunları bilmeden yorum yapmak zor.
kolay gelsin
forum kurallarını okumanız faydanızadır.
database iniz nedir. neyle bağlanıyorsunuz ve hangi query nizde süre 4 dakika sürüyor. tabloda indexlemeler nasıl? kaç kayıt var?
bunları bilmeden yorum yapmak zor.
kolay gelsin
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Acemiliği Verin...Tabi bilgi vermem lazımdı..Kusura bakmayın...Ado bileşenleri ile bağlanıyorum...Database Micros.. Sql Server.Databasedeki Kayıt Sayısı 65000 bir tanesinde birinde ise 4500 civarında bu iki tablo ilişkili birbirine 65000 ile diğeri ben bu 4500 içinde bazı bilgiler arayıp onu 65000 deki ile karşılaştırıyorum ve tabi alanlar indexli...ama Sonuçta 4 dakka bekliyorum ve beklemek hakikaten zor bir şey
ama ben elimden geleni yaptım ancak bu kadara indirebildim...
Tam Olarak 3 tane query var ve şöle söyleyim 3 tablo var. Ve 2. tablom var burada 65000 tane kayıt var...bu 1. queryde 45000 alanda arama yapıp girdiğim kriter üzerine 65000 deki bazı kayıtları bulup kayıt etmek ve arkasından 3 table gelip burada ilişki olan kayıtlarla 1. tablodaki kayıtları karşılaştırmak ve bunları tabloya yazmak...

Tam Olarak 3 tane query var ve şöle söyleyim 3 tablo var. Ve 2. tablom var burada 65000 tane kayıt var...bu 1. queryde 45000 alanda arama yapıp girdiğim kriter üzerine 65000 deki bazı kayıtları bulup kayıt etmek ve arkasından 3 table gelip burada ilişki olan kayıtlarla 1. tablodaki kayıtları karşılaştırmak ve bunları tabloya yazmak...
sql server bile olsa :p 65000 kayıt için o süre çok fazla. sorgunuz nedir? sp ler nedir belki bir döngüde kalıyordur?
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
hehe ilk programımı hatırladım. Formun açılması 3 dakika sürüyordu. Baya sıkıntı vermişti bize, araştırıp index diye birşey olduğunu öğrenmiştik. Süre 30 sn. ye inmişti. Ne kadar sevinmiştik
Hocam 2 dk. muazzam bir süre, hedefin 2 sn ve daha altı olmalı. Bilemedin 4 sn. Daha çok gayret etmen lazım. Bu konuda birçok ipucu var ve forumda çok konuşuldu.
* Primary keyleri iyi belirle, indexle
* Foregin keyleri indexle
* Çok rapor aldığın alanları indexle (mesela tarihle çok rapor çekiyorsan tarih alanınını indexle)
* Tablonun hepsini açma, sadece tek bir kayıtı aç veya gerekli kayıtları aç.
......
Kolay gelsin.

Hocam 2 dk. muazzam bir süre, hedefin 2 sn ve daha altı olmalı. Bilemedin 4 sn. Daha çok gayret etmen lazım. Bu konuda birçok ipucu var ve forumda çok konuşuldu.
* Primary keyleri iyi belirle, indexle
* Foregin keyleri indexle
* Çok rapor aldığın alanları indexle (mesela tarihle çok rapor çekiyorsan tarih alanınını indexle)
* Tablonun hepsini açma, sadece tek bir kayıtı aç veya gerekli kayıtları aç.
......
Kolay gelsin.