SQL 2000 'de otomatik artan sayı (autoinc) alantipi

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
xcom
Üye

SQL 2000 'de otomatik artan sayı (autoinc) alantipi

Mesaj gönderen xcom »

Merhaba Arkadaşlar,

SQL 2000 server 'da table' oluşturuyorumda, yanlız autoinc (otomatik artan sayı) alanı yok. Benim SQL sürümündemi bir sorun var yoksa ne yapabiliriz. SQL 2000 'de autoinc bir alan tanımlaması yapamıyormuyuz.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Enterprice Manager da Desing Table dediğiniz zaman alt kısımda identityi yes derseniz o alanı otomatik artan saha yapar. seed kaçtan başlayacağı, increment kaçar kaçar artacağı değerdir.
Kullanıcı avatarı
xcom
Üye

Mesaj gönderen xcom »

üstad autoinc alan tanımlamasının bir dezavantajı varmı. SQL server da.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Ben genelde autoinc kullanırım ama logo unity de bu artan sahaları ayrı bir tabloda tutuyorlar ordan okuyup kendileri bir artırıyorlar. Bu ikincinin ne gibi bir faydası olabilir? İstadikleri zaman bu sayıyı geriye alabilirsin ama autoincte yapamazsın. Veya sen kendi sahana dire 1 2 3 yazmazsında A1 A2 A3 yazacak olursun o tablodan alır bir artırır kendi tablona başına sonuna ne ekleyeceksen ekler onu yazarsın.

Bakşa da nasıl bir avantajı veya dezavantajı vardır bilemiyorum :roll:
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

naile yazdı:Ben genelde autoinc kullanırım ama logo unity de bu artan sahaları ayrı bir tabloda tutuyorlar ordan okuyup kendileri bir artırıyorlar. Bu ikincinin ne gibi bir faydası olabilir? İstadikleri zaman bu sayıyı geriye alabilirsin ama autoincte yapamazsın. Veya sen kendi sahana dire 1 2 3 yazmazsında A1 A2 A3 yazacak olursun o tablodan alır bir artırır kendi tablona başına sonuna ne ekleyeceksen ekler onu yazarsın.

Bakşa da nasıl bir avantajı veya dezavantajı vardır bilemiyorum :roll:
Logo herşeyi dos'takinin aynı şeklinde Windows'a geçirdiği için yapıyor. Ben bir ara heveslenip incelemiştim ama Windows'un nimetlerinden zerre faydalanmamışlar. Hiç incelemeyin bile (işiniz yoksa) ve kesinlikle örnek almayın :!:
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Mecbur hocam işim onunla benim :) unity yetmiyor lks 2 ye de yazmaya başlicakmışım :lol: