Access Violation at address

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
YuNuSAYD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen YuNuSAYD »

Selam lar ben delphi 7 de bir database programi yaziorum.
SQL Server 2000 ve win2000 kullaniorum. Bilgileri agaca alip ordan isliyorum.
Üretim miktarı olarak düşünebilirsiniz. 10.000 in üstünde üretim yapınca daha aşagisi icin hata vermiyen kod hata verio. Bu üretim hesabı yaklasık 20 dakika sürdüğünden adım adım gidemiyorum. Hatalı satırıda göstermiyor. Bu arada üretim modulu bir DLL.
Access violation da da bir adres var yani 00000.. yada FFFFFF.. değil
Ayrıca programımdaki hataları handle eden bir formum var. Bu hatayı handle edemiyor. Bu hatada Click OK to Terminate Application yazio ancak ok tiklandiğinda bir seri hata yumagi olusuo. Ancak task managerdan kapatabiliyorum.
Başka bilgisayarlarda da denedim yine aynı hatayı verdi.

Win2000 with Service Pack #4
Ram im 512 MB DDR.
işlemci PIV 2 ghz

Fikirlerinizi bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

access violation'ın mantığını bilirseniz çözüme katkısı olur. Bu hatayı olmayan bir nesneye ulaşmaya çalıştığınızda alırsınız. Mesela henüz create edilmemiş bir form, 10 öğeli dizinin 11. öğesi gibi.

Sayıdan bir problem olduğuna göre muhtemelen bir yerde 10.000 den sonra bir taşma oluyor. Bu tarzda kodlarınızın olduğu yerleri bir gözden geçirin.

2. bir yol, koda bir takım işarteler koyun. mesela blokların arasında ekrana mesaj verin. filanca bloğu geçti, falanca bloğu işledi gibi. Böylece hangi bloktan sonra hata olduğunu bulma imkanınız olur. Biraz ilkel bir yol ama arada işe yarar.

Kolay gelsin.
YuNuSAYD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen YuNuSAYD »

Dostum önce ilgin için teşekkürler.
Dediğin gibi bu gece sabaha kadar F7 yi basili tutup bilgisayari acik biraktim hata veren yere gelmesi 3 saat sürmüş bu sefer hata oalrak Access violation at adress .. Bordbk70.dll oldu hata yani debugger kernel hata verdi.
10.000 de tasma konusuna gelince fonksiyonlarda o cesit bir sayac yok recursive yapılı genelde . zaten database e yaziyor her adimini daha sonra yine oradan işlemini sürdürüyor.

Teşekkürler
Kolay Gelsin