Merhaba
Mysql 4,018 ve Ado kullanıyorum.Kullandığım exeye bağlantıyı ODBC üzerinden user DSN den ayarlarını yaptım ve ADO kullanarak ağda uzak(192.168.1.3) bağlantımı kurdum ve çalıştırdığım exede hiç problem yaşamıyorum.Bu durum problemin MySql kaynaklandırdığını düşündürüyor. Terminalere mysql ve myodbc kurduğum halde problem yaşıyorum. MySQL Control Center adlı program da (User Administrator) bölümünden MySql i gerek isme ve bulunduğu terminale göre username,hostta ip vererek ve şifresini vererek yapılandırdım.Hatta root@% bile tüm yetkileri verdim.Client ODBC ayarlarını MySql göre yapılandırdım.Ne yazıkki hata veriyor.Hatta ADOconnection'a useri terminale user ve password görede yapılandırdım yine hata veriyor.Acaba MySql in ADO ile ilgili bug olabilir mi?Yardımlarınızı bekliyorum.Sevgi ve Saygılarımla....
MySql client connect problemi.
üstteki arama bölümünü kullanarak
viewtopic.php?t=5475&highlight=mysql+client
viewtopic.php?t=5442&highlight=mysql+client
yalnız değilsin. senin gibi(küçümsemek için değil yanlış anlaşılmasın) ADO ile bağlanan arkadaşlarımız da var. ama kişisel olaraktavsiyem zeos kullan derim. nerden bulurum deme diye linkini de yazıyım: http://www.torry.net'te tıpkı burada soru sormadan yapmam gerektiği gibi arama yap. componenti kullan. sonra da bana dua et. olur mu canım kardeşim.
- mysql and client
viewtopic.php?t=5475&highlight=mysql+client
viewtopic.php?t=5442&highlight=mysql+client
yalnız değilsin. senin gibi(küçümsemek için değil yanlış anlaşılmasın) ADO ile bağlanan arkadaşlarımız da var. ama kişisel olaraktavsiyem zeos kullan derim. nerden bulurum deme diye linkini de yazıyım: http://www.torry.net'te tıpkı burada soru sormadan yapmam gerektiği gibi arama yap. componenti kullan. sonra da bana dua et. olur mu canım kardeşim.

Çok teşekkür ediyorum.Gerçektende arama bölümünü kullanarak foruma yazı yazdım. viewtopic.php?t=5475&highlight=mysql+client formun sonuna yazarak sorumu belirtim yanıt alamayınca tekrar veritabanı bölümüne eklemek zorunda kaldım.Zeos hakkında bilgim var.Problem şunda benim Ado ile hazırlamış olduğum bir proje var.Veritabanı olarak access kullanıyordu.Kullanıcıların talebi üzerine veritabanını Mysql çevirmek zorunda kaldım.Tarih formatlarını değiştirerek hatta uzak veritabanını kullanarak exeyi çok iyi çalışır hale getirdim.Bu yüzden bu kısa yolu seçmek istedim.Tekrar sil baştan yapmak istemiyorum.
Burdaki asıl sıkıntı başka bir makinaya MySql kurduğumda MySql Hatalar var mesajı alıyorum.MySql ile user tanımlamalarını yaptığım halde hata mesajı alıyorum.Belkide bu Ado nun Mysql ilişkin Bug olabilirmi onuda merak ediyorum.Bu işi bitiriyim bir daha ne ado derim ne de mysql varsa yoksa hep Firebird ve İnterbase diyecem.
..Yaşar Kardeş 
Burdaki asıl sıkıntı başka bir makinaya MySql kurduğumda MySql Hatalar var mesajı alıyorum.MySql ile user tanımlamalarını yaptığım halde hata mesajı alıyorum.Belkide bu Ado nun Mysql ilişkin Bug olabilirmi onuda merak ediyorum.Bu işi bitiriyim bir daha ne ado derim ne de mysql varsa yoksa hep Firebird ve İnterbase diyecem.

walla biliyosun firebird kullanımından burda hiçbirimiz bir kar elde etmiyoruz ama bu sitedeki yazımızın ulaştığı herkese küçük&orta çaptaki projelerinde firebird kullanmalarını tavsiye ediyoruz...
bende önceden paradoxculardandım. @mussimsek'in de dediği gibi firebird e geçmek paradoxun 1 hatasını çözmekten daha kolay geldi. ve firebird kullanmaya başladım.
bende önceden paradoxculardandım. @mussimsek'in de dediği gibi firebird e geçmek paradoxun 1 hatasını çözmekten daha kolay geldi. ve firebird kullanmaya başladım.