Veri tabanı kapanmıyor

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Veri tabanı kapanmıyor

Mesaj gönderen serbek_tr »

Selam arkadaşlar şöyle bir sorun var veritabanı localde olunca sorun yokta uzak bağlantı yapınca yine normal ama exe kapanmıyor.
nedendir acaba
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

benim de başıma geliyordu benzer bir problem. şöyle ki:

evde programı yazıyorum. problem yok. normal normal çalışıyor. ama işyerine götürünce projeyi açamıyorum bile. meğerse ilk formda ibdatabase var. o evdeki ip bloğuna göre(10.0.0.2) ayarlıymış. işteki makinede(192.168.1.1) iki saat vt'yi arıyor ama en az 5 dk bekletiyordu. sonunda problemin böyle bişeyden kaynaklandığını çözdüm. sizdekide buna benzer birşeyler olabilir.
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Mesaj gönderen serbek_tr »

hayır bende ki problem ip blogundan değil yine de uyarı için teşekkür ederim benim program çalışıyor vt yede hemen bağlanıyor hiç sorun yok ister exe çalıştırayım ister delphiden run edeyim programı fark etmiyor program kapat verdiğim halde delphide hala run görünüyor task managerde hala programın ismi var aslına bakarsanız problemin kaynagınıı buldum ama çözümü bulamadım yada geçici çözüm diyelim şuna client çalışacak makinalarada firebird yükledim bu sorunu o makinalardada yaşıyorum deneme yaptım programı 10 makinaya kurdum bunların 4 tanesine aynı zamanda firebird kurdum 6 tanesine sadece fbclient.dll dosyasının adını gds32.dll yapıp programın klasörüne attım bu 6 makinada bu sorunu yaşamadım ama diğer 4 makinada bu sorun devam ediyor.

hatta sonra bu 4 makinadan firebird ü kaldırdım ama sorun devam etti düzelmedi sonra bir 5 makinaya daha firebird kurmadan programı koydum onlarda sorunsuz çalıştı yani firebird yüklü makinalarda bu sorunu yaşıyorum ilginç birşey daha var ben bunu bir gazetede denedim kendi işyerimde client makinalarımda firebird yüklü ama böyle bir sorun yok gelde çık işin içinden
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;