sadettinpolat yazdı:hata mesajını nerde alıyorsunuz?
delphide mi yoksa fb de mi?
delphi'de alıyor
dum
sadettinpolat yazdı:delphide ise tablodaki alan tanımlamarını silip yeniden oluşturun. olmadı ibx bileşenlerini güncelleyin.
alan tanımlarını silip yeniden oluşturdum. d6 kullandığım ve fb'de d6 ile gelen ibx bileşenleriyle hata aldığım için en güncel ib 7.1 destekli ibx bileşenlerini kurmuştum zaten.
sadettinpolat yazdı:ib expert tarzı bir editörle denediniz mi?
hocam zaten fb'ye geç başlamamın(en azından forumdakiler işi kapıp götürdükten sonra) sebebi de sürekli fb'yi her windows kurmamda kurup ibconsol la beraber denemem ve veritabanına bağlanamamam
Gökmen Ağabeyim yazdı:muhtemelen dataset yada query ye alanları eklediniz ve ilk etapta bu alan uzunlugu 300 idi sonra ibexpert benzeri bir editor ile bu alan uzunlugunu 1000 falan yapptınız ama programınızda hala 300 karakterden fazla giremiyoırsunuz...
eger boyleyse cevap yukarda ve sorunun icinde...
Ahbe gülüm abim be... Ben 300'lük tanımlıyorum 50 görünüyo
du
Ben delphi tarafında da datasetin fieldlerini yeniliyorum field tanımlamalarını yeniliyorum bilg yeniden başlatıyorum olmuyo...
Ama senin tabirinle biraz tırmaladım uğraştım didindim sorunun çözümünü buldum.
Çözüm yolu
Ben projelerimde hep domainlerle çalışıyorum. fakat bu alan 300 olduğu ve benimde projemde başka 300'lük alan olmadığı için domainsiz direkt alan uzunluğu yapmak istedim. ama olmadı olmadı olmadı... domain tanımladım. hiç bir problem olmadan girdim ve 300 hanelik bilgimi kaydettim...
şu dakikalar problem çözmenin verdiği mutlulukla ağzım tavana vuruyo valla... neyse daha yatsıyı kılmadım. yatak da melül melül bana bakıyo. haydi hayırlı geceler. A.E.O.un...