tüm delphi savaşcılarına kolay gelsin..
arkadaşlar dbgridde listelenen kayıtları multiselect olarak seçip(teker tekerde olur sorun değil)bir butona bastığımda memo nesnesine alma şansım varmı ama tüm satırı yani yaklaşık 4 columns olacak bir satırda..
biraz uğraştım ama sadece tek sütündaki satırı alabiliyorum.ikinci satırı seçip eklediğimdede ilk eklediğimi siliyor ama ben alttaki satıra geçmesini istiyorum..memtablo da işimi görür ama nasıl kullanılıyor çözemedim..
***bu arada dün akşam bimeks(borland türkiye distübürtörü) müdürü ile görüştüm daha doğrusu bir programcı abimiz görüştü bende yanındaydım.
interbase kullananların belki işine yarar,interbase'in lisansız olarak kullanılmasına bir işlem yapmayacaklarını söyledi kendisi.çünkü borland ticari anlamda interbase den ümidi kesmiş..en azından türkiyede bir işlem yapılmayacağına ben inandım sizi bilmem..
dbgrid de seçilen satırları memoya kaydetmek mümkünmü?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Biraz daha açarsan yardımcı olabiliriz.
Yani datalarını (gridini örneklersen), oluşturmak istediğin datayı'da (memoyu da) örneklersen daha iyi olur.
Kolay Gelsin.
Yani datalarını (gridini örneklersen), oluşturmak istediğin datayı'da (memoyu da) örneklersen daha iyi olur.
Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Merhaba,
arkadaşlar Bimeks maalesef Borland ürünlerine pek destek olmuyor. Herhalde ne satarsam kar gözüyle bakıyorlar gibi geliyor bana. 5-6 yıldır Delphi ile çalışıyorum, Delphi ne satarsa kendisi satıyor veya benim gibi Delphi dostları şirketlerine aldırıyorlar.
Borland'ında bu noktada Türkiye'den ümit kesmesi normal. Ancak yine de Bimeks'in bir BSA üyesi olduğunu unutmayın. Lisanssız kullanım başınıza bela olabilir. Hiç kimsede Bimeks yetkilisi telefonda böyle söyledi mazaretini kabul etmez. Kaldı ki bedava, çok daha iyi olan FireBird dururken
Kolay gelsin.
arkadaşlar Bimeks maalesef Borland ürünlerine pek destek olmuyor. Herhalde ne satarsam kar gözüyle bakıyorlar gibi geliyor bana. 5-6 yıldır Delphi ile çalışıyorum, Delphi ne satarsa kendisi satıyor veya benim gibi Delphi dostları şirketlerine aldırıyorlar.
Borland'ında bu noktada Türkiye'den ümit kesmesi normal. Ancak yine de Bimeks'in bir BSA üyesi olduğunu unutmayın. Lisanssız kullanım başınıza bela olabilir. Hiç kimsede Bimeks yetkilisi telefonda böyle söyledi mazaretini kabul etmez. Kaldı ki bedava, çok daha iyi olan FireBird dururken

Kolay gelsin.