Arkadaşlar başlık pek açıklayacı olmadı ama bunu anlatacak net bir başlık zaten bulamazdım. evdeki bilgisayarda içinde 5 field bulunan bir database create ettim bunlardan biri blob alan. herşey normal ama query bileşenin içinde select * from database diyorum sql error -204 veya -206 unknown table diyor daha önceden cerate edilmiş databaslere erişiyorum sorun yok ama bu yeni db ye erişemiyorum dosyayı yeniden create ettim
hadi o sorunu aştık bu defa fieldlar için aynı -204 -206 yı veri unknown column diyor şimdi iş yerindeyim aynı şeyleri yapıyorum hatta orda ki database getirdim herşey normal evde ems3 kullandım iş yerinde workbench acaba sorun ems demidir yoksa sistemdemi bir yorum bekliyorum arkadaşlar öneriniz ne olur .
teşekkür ederim
------------------------
ayrıca arkadaşlar generator değerini sıfırlama ile ilgili bi ipucu verirseniz sevinirim
Sql Error -bir hata var ama sebebini bilmiyorum
Sql Error -bir hata var ama sebebini bilmiyorum
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
Begin
End;
workbench de tamamını büyük kullanıyorum zaten küçük kullandığımdada sorun olmadı evde workbench kullanamıyorum trial olduğu için süresi doldu mecburen ems kullanıyorum bu sorunları evde yaşadım dediğim gibi iş yerinde hala workbench var bir sorun yok şu an üzerinde çalışıyorum hatta tıkır tıkır beni düşündüren eve gittiğimde be yapacağım hem workbench ile local inde olmayan database erişebiliyorsun ama ems3 ile bunu yapamıyorsun personel sürümdü yanılmıyorsam neyse o önemli değil lakinevde ems de yaptıklarımın aynısını burda workbench te yaptım sorun yok demekki yanlış bende değil acaba ems de bilmediğimiz birşeylermi var ayrıca blob alanlarda collate tanımı yapılmıyor acaba türkçe karakter açısından aramalarda bir problem doğururmu
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
End;
Begin
End;