interbase 6.0 kullanıyorum after post ve after delete olaylarında transectionu commitretraing yapıyorum.
dbgridde sutunlara bilgi giriliyor ama alt satıra yani yeni kayıt için boş bir satır açılmadığı sürece o kayıt tabloya yansımıyor birde yeni kayıt için alt satıra geçildiği zaman ilk kolon yerine cursör son kolona konumlanıyor. selectedindex e değer atıyorum ama konumlandığın alanın boş geçilmemesi için eklediğim uyarı karşıma çıkıyor.
son olarak transectionu nerelerde commit yada start yapmam gerek yani kayıt eklendiğindee silindiğinde güncellendiğide otomatik olarak değişiklik tabloya yansicak.
transaction ı ayrıca start yapmaya gerek yk bu sekilde kullanım dogru...
kayıtın tabloya yansıyıp yansımadıgını nerden test ediyorsunuz..
baska bir transaction baslatıp mı bakıyorsunuz
eger transaction nesnesinde Read Committed secili ise sorun cıkmaması lazım
2 transection kullanıyorum ama ikinci transectionun diğeriyle hiçbir bağlantısı yok. yani ayrı tablolar ve ayrı databaseler.
Kaydı programı kapattıktan sonra IBEXPERT le bakıyorum. Ne olur ne olmaz diye sonradasnFormun onclose olayına commit uyguladım ama nafile. Read Committed seçili
dbgridde sutunlara bilgi giriliyor ama alt satıra yani yeni kayıt için boş bir satır açılmadığı sürece o kayıt tabloya yansımıyor
cevap burada dbgridden bilgi girerken, kaydın tamamlanması için bir o satırı terk etmelisiniz zaten. yani kaydın yapılmaması normal. yaparsa sorun var demek.
yeni kayıt için alt satıra geçildiği zaman ilk kolon yerine cursör son kolona konumlanıyor. selectedindex e değer atıyorum ama konumlandığın alanın boş geçilmemesi için eklediğim uyarı karşıma çıkıyor.
tab ve enter tuşu ile ilerletirsen, bu sorunu yaşamassın, yada bi kontrol koyup eğer son kolonda aşağı ok tuşuna basılmışsa, felan yere git dersen sanırım sorun çözülür.