husoedit comp.'den vt'ye aktarma sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
- İletişim:
husoedit comp.'den vt'ye aktarma sorunu
iyi çalışmalar,
ben ytl girişi için husoedit v3'ü yükledim, table'leri dm'de tutuyorum husoedit'in exit kısmına
dm.maastable.edit;
dm.maastable.FieldByName('maasi').AsFloat:=Husoedit1.TextAsFloat;
dm.maastable.post;
komutlarını girdim, maasi alanı currency tip tanımlı, sorunum örneğin husoedit'e 450,50 ytl girdiğimde maasi kısmına 0,45 şeklinde aktarıyor. ancak husoedit ayarlarındaki currency sembol'ü none yaparsam sorunsuz aktarıyor. acaba ytl simgesi durarak aktarmamın bir yolu var mı?
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
ben ytl girişi için husoedit v3'ü yükledim, table'leri dm'de tutuyorum husoedit'in exit kısmına
dm.maastable.edit;
dm.maastable.FieldByName('maasi').AsFloat:=Husoedit1.TextAsFloat;
dm.maastable.post;
komutlarını girdim, maasi alanı currency tip tanımlı, sorunum örneğin husoedit'e 450,50 ytl girdiğimde maasi kısmına 0,45 şeklinde aktarıyor. ancak husoedit ayarlarındaki currency sembol'ü none yaparsam sorunsuz aktarıyor. acaba ytl simgesi durarak aktarmamın bir yolu var mı?
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
HusoDbEdit i kullan
HusoDbEdit Database için tasarlandı:)
viewtopic.php?t=5977&highlight=husodbedit
Kolay Gelsin...

viewtopic.php?t=5977&highlight=husodbedit
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
-
- Üye
- İletişim:
Aslında sorununuz aşağıdaki Procedure de işaretlediğim satırdan kaynaklanıyor.
None kullanırsanız Problem olmayacaktır. Ayrıca HusoDbEdit kullanmanızı tafsiye ederim.
Yada Bileşenin Value fonksiyonundan yararlanarak gönder database e
Kolay Gelsin...
Kod: Tümünü seç
procedure THusoEdit.SetTextAsFloat(Value: Extended);
begin
if FEditType <> TextType Then
Begin
Text := FormatFloat(FormatString, Value);
End;
RecreateWnd; //Bu satırdan kaynaklanıyor bu satır Edit tazeliyor ;)
end;
Yada Bileşenin Value fonksiyonundan yararlanarak gönder database e

Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
-
- Üye
- İletişim:
Yukarıda linkini yazdım. Sadece fielda bağlayın;) Bileşen kendisi Alan özelliklerine bakıp kendi ayarlamasını yapacaktır. Ekstra olarak sadece Sembolleri ayarlamanız yeter 
Kolay Gelsin...

Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
-
- Üye
- İletişim:
Rica Ederim.
Denemelerinizi, tecrübelerinizi ve eleştirilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Daha iyilere yol almak için
Kolay Gelsin...
Denemelerinizi, tecrübelerinizi ve eleştirilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Daha iyilere yol almak için

Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
HusoDbEdit
Arkadaşlar dün HusoDbEdit ' i indirdim ve kurdum Delphiye.sanırım bi sorun var.Edite değer girip kaydettiğimde Veritabanına yansıtmıyor.Daha önce kaydettiğim alanın değerini mesela 90,00 ise Decimal' i ni de 4 yaptığım zaman editteki değeri 0,90 yapıyor bu konuda bir bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi arkadaşlar...
-
- Üye
- İletişim:
Re: HusoDbEdit
Database tasarımı yaparken (Field)Alan da ki Decimals i nasıl ayarladıysanız bileşende de o şekilde ayarlayın.hasan yazdı:Arkadaşlar dün HusoDbEdit ' i indirdim ve kurdum Delphiye.sanırım bi sorun var.Edite değer girip kaydettiğimde Veritabanına yansıtmıyor.Daha önce kaydettiğim alanın değerini mesela 90,00 ise Decimal' i ni de 4 yaptığım zaman editteki değeri 0,90 yapıyor bu konuda bir bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi arkadaşlar...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
CurrencySymbol u none yapmana gerek yok sembol kullanırsan Dataya şu şekilde atmust_sargin yazdı:iyi çalışmalar,
ilk olarak verdiğim kodda currencysysmbol'ü none yaparsan tam olarak vt'ye aktarıyor. sorunsuz çalışıyor.
utanarak soruyorum ama acaba husotable husodatasource mevcut mu?
FieldByName('Para').AsFloat := HusoEdit1.Value(husoedit1.Text);
Bu işini görecektir.
Bunların hazırı var zatenutanarak soruyorum ama acaba husotable husodatasource mevcut mu?

Gazete manşetleri
-
- Üye
- İletişim:
iyi çalışmalar,
husodelphi diye programlama dili çıkarsa hiç şaşırmam, dediğinizi denedim ve sorunsuz çalıştı. profgrid comp. üzerinde oynama yapabilirseniz çok işimize yarayacağını düşünüyorum. bir çok özelliği var ama başaramadım. örneğin aylara göre ayırıp ay bitiminde toplam en sonda da genel toplam kendi içinde veriyor. ilgilenebilirseniz herkes için çok iyi olur.
husodelphi diye programlama dili çıkarsa hiç şaşırmam, dediğinizi denedim ve sorunsuz çalıştı. profgrid comp. üzerinde oynama yapabilirseniz çok işimize yarayacağını düşünüyorum. bir çok özelliği var ama başaramadım. örneğin aylara göre ayırıp ay bitiminde toplam en sonda da genel toplam kendi içinde veriyor. ilgilenebilirseniz herkes için çok iyi olur.