firebirde çok kullanıcı bağlanma hatası

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
vampir261
Üye

firebirde çok kullanıcı bağlanma hatası

Mesaj gönderen vampir261 »

bugün öğleyin firebird 1.5 i kurdum sonra okumaya başladım ve ibadmin4 ibexpert vb. bir kaç program kurdum en sonunda ibexpertte karar kıldım (yine mustafa abinin en fazla önerdiği hoşuma gitti) burada veritabanı oluşturdum,register ettim,kullanıcı ekledim,yetki verdim,basit tablo yaptım... (makale ve ipuçları ve forumdaki bazı mesajlardan çok faydalandım yazanlardan tekrar tekrar Allah razı olsun hiç bilmedğim ve denemediğim bir konuda pek zorlanmadan baya iş yaptım tabi kendi çapımda)sonra delphiyi açtım (delphi7) sırayla ibdatabase1,ibtransaction1,ibdataset1,datasource,dbgrid ve ekleme silme gibi işlemleri yapan buttonları koydum makalelerdeki gibi insertsql,deletesql... kısımlarını dataset editörden ayarladım. ve biraz daha ileri gittik ve bu programın kodunu ağdaki arkadaşın bilgisayarına götürdük ve remote kısmına benim makinemin ismini yazarak oradan da bu veritabanına bağladık. saat 9-10 gibi ağdan erişim d olmuştu.

gelelim soruya ağda diğer arkadaş bağlı iken ben farklı bir kullanıcı ismi ile aynı tabloya bağlanmaya çalıştığım zaman program bu kaynak başkası tarafından kullanılıyor tarzı bir hata verdi. bnde tekrar siteye döndüm ve okumaya devam ettim ve nerede ise ertesi gün olacak ama çözümü bulamadım.firebird yazıp arayınca 492 mesaj çıkıyor ben bu mesajların çoğunu okudum makale kısmındaki makaleleri de takrar gözden geçirdim ama malesef olmadı. yaklaşık 12 saattir siteye bağlıyım girip çıkanlar görmüştür ne yapıyor bu deli bu kadar saattir diye :) sorum özetle şu aynı anda birkaç kişi nasıl bağlanıyor? makale kısmında sabit ip ve ayarlar yapılınca oluyor deniliyor ama olmadı yani veritabanında aynı tabloya bağlanmak mümkün değilmi? sql server da var bu onda varsa bunda olmaması imkansız yani komik olurdu olmasa. veritabanında bir sınırmı var acaba oda pek mantıklı değil. neyse ben bugün aylardan beri ayaklarımı direyerek neden firebird ü kurmadım denemedim bilmiyorum :duvar: :duvar: :duvar: baya kalın bir kafam varmış. yeniliiklere açık olmalıyım dicem ama oda saçma olur çünkü atı alan üsküdarı çoktan geçti millet neler neler yaptı ve sattı biz yeni kuruyoruz. neyse abilerimin yardımı ile daha hızlı öğrenirim. şimdi yatacağım umarım kalktığım zaman bir kişi cevap yazmış olur. rüyamda firebird beni kovalarsa hiç şaşmam :) neyse eğer bunun cevabı istede varsa ki muhtemelen var şimdiden çok özür dilerim çok basit birşey kesinlikle içime öyle doğuyor ama bulamadım. herkese ii çalışmalar. çok uzun oldu kusura kalmayın
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

baska bir makinadan baglanmak icin tek yapman gereken
ibdatabase in Database özelliine
IP adresi:Server makinadaki data yolu (mesela 192.168.0.55:c:\data\ornek.gdb) nu dogru yazmak
bir de transaction nesnesinde Read Committed secmelisin
bunlar zaten okudugun mesajlarda da yazıyordur
onun haricinde bir sorun olmadan baglanıp calısman gerek
eger hala dedigin gibi bir hata veriyorsa Firebird u kaldırıp pc de gds32.dll adında ne kadar dosya varsa hepsini sil
pc yi kapa yeniden ac ve tekrar kur
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
vampir261
Üye

Mesaj gönderen vampir261 »

Çok teşekkür ederim @gkimirti abi söylediğiniz şeyleri yaptım bu kezde farklı hatalar verdi. yani eski hataları düzelttik ve yeni bir hata oluştu. en sonunda o hatanın sebebinide bulduk benim makinemde zone alarm diye bir program kuruluydu o program ağdan ulaşımları denetlediği için bağlanamıyorduk onu kapatınca tüm sorunlar ortadan kalktı. şu anda ağdan aynı anda aynı tabloya veri girişi yapabiliyoruz. yardımlarınız için teşekkürler. ii çalışmalar. artık firebird'ü kullanan iki nefer daha var. :D :D