Delphi 2005 deneyen oldumu?

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
ardahan
Üye
İletişim:

Delphi 2005 deneyen oldumu?

Mesaj gönderen ardahan »

Borland Delphi 2005 ten baya bi umutlu görünüyo. Öyle bir altyapı hazırladıklarını iddia ediyorlarki Framework 2 release edldiğinde çok kısa zamanda uyarlanabileceklerini söylüyorlar. Bir süredir C# ile uğraşan biri olarak Delphi ve C# ı bir arada aynı IDE üzerinde görmek güzel olacak.

Bu ürünü deneyebilen arkadaş var mı?
Gözyaşlarım sevgimi anlatmıyor mu !
Kullanıcı avatarı
NetZero
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen NetZero »

S.a

evet ben denedim..
baya bir basarili olmus..

Gordugum tek kotu tarafi ise baya bir ram canavari olduğudur.

512 önerilen..

Borland ı seviyorum....Helal olsun ...Corbin sozune sadikmis..Dedigi kadar var..Bence hic c# la kasmayin..Nedenini kendinize bir sorun..

iyi calismalar
c#

:alsana: :boks:
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Asp nin çöküşü

Mesaj gönderen tuanna »

Ben denedim ilk olarak gözüme çarpan sey delphi 7 ile atılan. net teknolojisi delphi 8 ile geliştirilmişti. ama bir çok hatası vardı...Ama delphi 9 ile bu giderilmiş ve bence delphi 9 ' a ben asp nin çöküşü adını veriyorum...kesinlikle denemelisiniz...sitemide delphi 9 ile hazırlıyorum...inşallah yıl başında hizmete girecek...
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
Kullanıcı avatarı
NetZero
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen NetZero »

s.a

Tuanna demişki ... : "ben buna asp nin çöküşü diyorum"...

Ne demek bu biraz açıklarmısın ?
c#

Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

NETZERO
bu biraz açık aslında ama biz programcılar eskiden site hazırlayacağımız zaman (ki bu birazda online bir site olsun istersek yani veri tabanına hakim...ve alış veriş yapan bir iste ise ) bildiğimiz programlama dili web hizmeti vermiyordu bu durumda bizde web programlama dili olan asp veya php öğrenmek zorunda kalıyorduk...ama delphi9 ile web sayfası rahatça hazırlayabiliyoruz...hemde çok basit veri tabanı işlemlerinide aspde olduğu kod yazarak değil iki tıklama ile durum böyle olunca şimdi asp veya php mahkum değiliz...sen delphide programını yaz o sana asp.net olarak derlesin...Doğal olarakta bu asp ile site yapan arkadaşların hoşuna gitmeyecek bir uzantının doğum yıl dönmü yeni uzantı aspx oldu...

iyi çalışmalar......
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
Kullanıcı avatarı
NetZero
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen NetZero »

s.a

e-commercial site lar dan bahsediyorsun..

Ama bu eskiden beri ozlellikle thirdpart componentler sayesinde ( delphi yle birlikte gelenler de dahil.) delphi 4-5 den bu yana yapilabiliyor..Illa da ASP bilmene gerek yok ki..Ha ama server side değilde client side yazarsan o zaman sende bilirsin ki scripting dillere ihtiyacimiz oluyor..Olmayada devam edecek..Ama su an ki ASP.NET in vermis olduğu kullanım kolaylığı da göz ardı edilemez..HTML de ki spagetti kodlarin icine gomulup yok sunun click i buydu yok su suydu demek artik eskisine nazaran daha kolay ..(spaghetti model , inline coding , code behind page (ASP.NET))...

Microsoft un Orcas projesiyle ilgili detaylarini incelemeni tavsiye ediyorum..Nereye dogru..

iyi calismalar.
c#