Medeni durumunuz?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.

Medeni durumunuz?

Anket 13 Ara 2004 01:05 tarihinde bitecek

Bekarım
33
41%
Sözlüyüm
7
9%
Nişanlıyım
1
1%
Evliyim
12
15%
Evli ve Çoçuklu
26
33%
Dul
1
1%

Toplam oy: 80

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

evet ilk aylar genelde zor oluyor. Bazı alışkanlıklardan vazgeçip, ortak bir hayata uyum sağlamak biraz sıkıntılı olabiliyor.
Kullanıcı avatarı
kefukar
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen kefukar »

Değerli Admin'imize katılıyorum. İlk aylar zor... Bir de evlenecek olan arkadaşlar şunu unutmamalı evlilik karşılıklı fedakarlıktır. Hem siz bazı alışkanlıklarınızda, hemde eşiniz vazgeçmek zorundasınız. Bu düstur ile başlarsanız evliliğe biraz daha kolaylaşır her şey. Ama herşey karşılıklı tabiki; hep siz ya da eşiniz fedakarlık yapamaz.... Orta yolda buluşmak zorundasınız. Bir adım siz bir adım eşiniz.........
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

Adnan hocam guzel bir brifing vermissin evlilik konusunda :lol:
Forumumuzun bekarlarının gercekten ihtiyacı vardı boyle bir makaleye :lol: :lol: :lol:
nisan evlilik arası 3 ay yeterli aslında,
ama yinede hic belli olmaz evlendiginiz kisinin hic tahmin etmediginiz davranısları da cıkabilir
Bir insanı asıl flört asamasında tanıyamazsın bence,
Çünkü aşk insanın gözlerini kör eder 8)

Karşılıklı olarak kişiler ne kadar çabuk maskelerinden sıyrılıp gerçek kendileri olursa evlilik de o kadar hızlı rayına oturur
Herşeyde olduğu gibi evlilikte de en önemli şeyler dürüstlük ve fedakarlıktır
Bu ikisine birden aslında saygı diyoruz...

Birde şöyle bir nokta var evlilikte;

Kız evlenince, ben bunun su su sevmedigim özelliklerini degistiririm
Erkek te evlenince, ben bunun su su sevmedigim özelliklerini degistiririm

diyorsa işte kıyamet kopmaya basladı demektir,
Tüm bunlar okuduklarımdan, yaşadıklarımdan seçtiklerim...
Allah herkese hayırlı eşler,hayırlı yuvalar ve hayırlı yumurcaklar nasib etsin...
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

mikrocu yazdı:@naile,

3 ay gerçekten çok az. eğer ilişkinin öncesi yoksa tabiki.
Tamam ozaman 4 ay olsun :D

Alışma açısından aslında daha uzun olması daha güzel olur, insan belli bir süre sonra işin psikolojisine girer bu insan benim eşim olacak diye ama iş uzadıkçada başka sıkıntılar oluyor. Ben onun için demiştim. Ama şu var ki belli bir süreyi geçirmemek lazım. Hele 1 yıldan sonrası eziyetten ve sıkıntıdan başka bişey değil bence.
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

çıkacaksa sıkıntıların önce çıkması daha mantıklı değil mi sizce de. değilse evlendikten sonra evlilik katlanılan bir evlilik halini alır ki hiç de hoş değil. buna bir süre tayin etmek mümkün değil ama. içinizden işte doğru kişi bu dediğimiz zamana kadar evlilik için acele etmemeliyiz. bunun dışında erken evlenme, çabuk çocuk yapma ve bol çocuk yapma (mümkün olduğunca bol) hepsine yürekten katılıyorum.
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Ben 26 yaşındayım evlilik ürkütücü bir rüya gibi geliyor. Çevremdeki insanları gördüğüm zaman bazen bana göre değil gibi düşünüyorum tabi örneklerin hepsi olumsuz değil gerçekten imparatorluğu yaşan çok değerli abilerim de var ama bunu yaşamak doğru insan ı bulmak la odaklı bir konu bence karşındaki insan anlayışlı ve şükrütmesini bilebilmeli şayet bunu yapamıyorsa bu insanı rezilliğe iter ve belki mutluluk için atılmış bir adımın hüznüyle yüz yüze kalınabilir. Ben her şeyi zaman a bıraktım Kader e inanırım benim içinde şu an bir yerde nefes alan biri vardır diyorum. Gerçi biraz avuntu oluyor :)

Bu arada bence Söz/ Nişan bir arada olmalı Nişan dan Sonra 1 sene yeter :)

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Misafir

Mesaj gönderen Misafir »

artık karar verme aşamasında, yani son adımı atmada önce kendinizi ilişkinizin dışına çekin ve yaşadıklarınızı bir arkdaşınız size anlatmış da fikrinizi almak istiyor şeklinde tekrar değerlendirin. yani @gkimirti nin dediği aşk insanı kör eder etkisini üzerinizden atmaya çalışıp bakmaya çalışın yaşadıklarınıza hala aynı fikirdeyseniz, evlilik gerçekten çok güzel şeydir. hiç durmayın.
Kullanıcı avatarı
TRSoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen TRSoft »

Benim yaşım 28 ve hala bekarım :( Ben de bir zamanlar askerlik-iş falan filan herşey rayına girsin diyordum. Ama şunu gördüm ki bi 28 yıl daha uğraşsam bu işlerin sonu yok. Bende inşallah bu yaz evleniyorum.

Çevremdeki tüm arkadaşlarım evlendi hepsinin çocukları var ve hatta bir arkadaşımın geçen hafta ikinci yavrusu oldu. Bazen onlara bakıp imrenmiyorum dersem yalan söylerim. :cry: Aslında benim ile babamın arasında biraz yaş farkı fazla olduğundan ben hep çocuğumla aramda çok yaş farkı olmasın düşüncesindeydim ama kısmet işte. Neyse ben biraz daha yazarsam fazla hüzünleneceğim..

İşin özü bende Adnan abiye katılıyorum.(Her ne kadar kendim uygulayamadıysamda :oops: ) Evlilik için geç kalmamak gerekiyor..
İlimle geçen bir gece,
ibadetle geçen bin geceden hayırlıdır.
HZ. MUHAMMED (S.A.)
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

Sevmek çay gibidir , kadınlar ise şeker , ....

Bizim gibi delikanlılar çayı şekersiz içer :lol: Böylemidi yaaa... unutmuşum.

Walla önümüzdeki 6 sene düşünmüyorum yani 28 den önce evermicekler beni. isteyen çokda bizimkiler vermez.

bigün eski kız arkadaşıma sordum "beni istemeye gelcen demi ?" dedim , kız ilk önce afalladı sonra neden olmasın diyince koptum.

Not : ama artık ben bir kızı sewiyom ama kız beni sewmiyo , ahhhh ahhhh yaktın beni 1000nur , duy sesimi !!!

Senin yüzünden kısır döngüye girdim , overflow oldum.
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

İŞTE uzmanların uzun yıllar sürecek mutlu evlilik formülleri:

-30 yaşından önce evlenmeyin. İstatistikler 30 yaşını geçtikten sonra evlenen çiftlerin evliliklerinin daha uzun sürdüğünü gösteriyor.
-Evlenmeden önce birkaç tecrübe yaşayın. Bu, size, karşı cinste neye önem verdiğinizi öğretecektir.
-Umutsuzluk nedeniyle evlenmeyin. Evden uzaklaşmak veya sırf güven duygusu hissetmek için yapılan evlilikler uzun sürmüyor.

-Evleneceğiniz kişiyi gerçekçi bir şekilde tanıyın, sizin istediğiniz kişi olması için çaba harcamayın.
-Denginizle evlenin. Karı-kocadan birinin diğeri üzerinde hâkimiyet kurduğu evlilikten hayır gelmiyor.
-En az bir yıl bekleyin. İstatistikler, acele evlenen kişilerin aynı hızla boşandıklarını ortaya koyuyor.
-Bağımlılığı olan kişilere dikkat. Sigara alışkanlığı gibi basit bağımlılıklar bile, evliliği yıkmaya yetebilir.
-Sizinle benzer amaçları olan biriyle evlenin ve eşinizle çocuk yapıp yapmama konusunu konuşmak için gerdek gecesini beklemeyin.
-Diyalog kurabileceğiniz biriyle evlenin. Konuşamadığınız biriyle nikâhta keramet yoktur.
-Heyecanı göz ardı etmeyin. İhtirasın uzun evlilik için gerekli olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

Kadınların tehlike sinyali verdiği zamanlar vardır. İşte o sinyallerden bazıları ve o anlarda yapılması gerekenler :

Ay bu aksam degisik birsey yapalim (Birak)
Ay sekerim saçlarim bölemi güzel sölemi güzel (Birak)
Bazi seyler artik bana yetmiyo (Birak)
Annem seninle tanismak istiyo (Birak)
Babam seninle tanismak istiyor (Birak)
Kendimi asmak istiyorum (Birak)
Bugün kendimi yorgun hissediyorum (Birak)
Uçur beni (Birak)
Hadi yigidim aslanim kalem kaslim (Hemennnnnn)
Yaa bu ayki Tel faturami sen ödesen (Düsünme bile)
Pelin in erkek arkadasinin arabasini gördünmü (Neee birak tabi)
Bendemi o kiyafetten alsam (Kosarak uzaklas)
Sinemami olmaz ya günümüzü sinema ile berbat etmiyelim ama sen
bilirsin (Birak birak birakmakla kalma tokat at)
Kendimi bu aksam ölecekmisim gibi hissediyorum (Birak)
Evlenirsek ben ütü ve çamasir olayina girmem (Birak imkanin, varsa
kafa at yere düserse tekme ile devam et)
Ayyy bu kiyafet sana hiç yakismamissssss (Sus ve baska bir
tarafa dogru islik çalarak yürümeye basla)
Sakalarin batiyoooooooooooo (Uçan tekme at)
Dis etlerimde iltihaplanma çikti öpüsmeyelim bir süre olurmu
hayatim (Döner tekme at midesine)
Cep telefonunu çaldirir kapatirsa (Polis karakoluna yönlendir,
| birak)
Hayatim ben makyajimi yapip asagiya inicem diyip 2 saat gecikiyosa
(Gözüne parmagini sok)
Burnumu biraz kaldirsammi (Kulagini isir)
Siz erkekler futboldan ne anliyorsunuz (Kosarak omuz at)
Özür dilerim geciktim (Sopa varsa etrafta sopa ile kovala
yoksa tas bul gerisini birak içindeki haywan bitirsin)
Komik ayakkabilar giyiyorsa (Ben karismiyorum bu kisma isteyen
istedigini yapsin)
Eski erkek arkadasimla bir yemek yesem ne olurki hem bana
önemli bir sey söliyecekmis çok merak ettim (Son sözlerin mi
mezartasi içinbiraz uzun oldu da...)
Baskalarinin hikayelerini dinleyipte siz erkekler
cok haywansiniz derse (Kafa göz dal ben suçu üzerime alirim)
Evlenince ben senin ayagina basicam (Öyle bir tokat atki allahi sassin)
Ben eski hayatimda bir diktatörmüsüm biliyormusun (Istiklal marsini
söylet:)))))ama siz seklini biliyorsunuz kankalar)
Su anda seninle konusamam evde misafirler var (Dürbünlü tüfekle vur 250
metreden)
Ay sikildim çikalim bu filmden (Patlamis misirlarin hepsini zorla yedir)
Sevgliler gününde sana ayi alirsa (Kafaderisi kemerini süslesin veya ostu
sömineni)
ALO KOCACIM NABER (!!!!evlenmeden hele aman amannnnnnnnn.birak birak
hatta birakma kaç.....)
Kullanıcı avatarı
kefukar
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen kefukar »

S.A.
Bide şu konuyu söylemek istedim. Evlenmeden hemen önce mutlaka ama mutlaka eşinize her konudaki net düşüncelerinizi söyleyin... işine gelirse şeklinde... Çünkü evlendikten sonra problem olabilir,,, Ama tedbirlerini önceden alırsanız bir ömür boyu "Kızım ben sana evlenmeden önce söylemiştim!" dersiniz. inanın böylesi daha iyi....
Bir de boşverin bu entel dantel flört v.s. şeyleri... Yapılan bir araştırmaya gore görücü usulüyle evlenenlerin evlilikleri flört veya aşk evliliklerine göre daha uzun ömürlü ve boşanma oranı da düşük.
Diyeceksiniz ki niye; düşünün birisiyle 5 yıl çıktınız. Sen onun o senin herşeyini! biliyor. Evlendikten sonra pek bi heyecan kalmayabilir. Ama görücü usulüyle evlenen çiftler 2 yıl içerisinde hergün eşinin yeni yeni özelliklerini görüp (saygı ve sevgi çerçevesinde tabi) daha çok kaynasacaklar... Bundan emin olun ufacık bir hareket ya da tek bir kelime veya mimik çok hoşunuza gidecek ve aile bağlarınızı güçlendirecektir.
Herkesin düşüncesine saygı duymak lazım... Ben derim ki iyi araştırıp (müstakbel eşi ve ailesini) görücü usulüyle evlenin.. YOooo geri kafalı yada yobaz değilim... Bilakis gelecek ile ilgili tahminleri kuvvetli ve tecrübeli biriyim.... :wink: Herkese selam...
En son kefukar tarafından 08 Ara 2004 11:59 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
efkan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen efkan »

DOTCOM bu yazı çok acımasız :) bence böyle olmamalı insan sevdiğinin nazını çekmeli... hayatın tadı tuzu diyelim.Bunların hiçbirini yapmayan her an her zaman senin istediğin gibi davranan birini düşünsene , kendi fikirleri olmalı , ortak kararlar çıkarmalı eşler.Muhalefet kaliteyi arttırır.. tabii ki sen bunları biraz eğlenelim , düşünelim diye yazdın teşekkürler.Eline , klavyene sağlık :)
Bilgisayar Programcısı/Analyst ve Sistem Yöneticisi
mahonibymb
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mahonibymb »

Merhaba

Yeni nişanlanan biri olarak (söz-nişan beraber oldu) bana da söz hakkı doğdu diyebilirim ama söyleyecek bişey kalmamış. :)

Bende erken yaşta evlenmek gerektiğinden yanayım. Ama evlenilecek kişiyi belirlerken (her iki taraf içinde geçerli) acele etmemek lazım.

Doğru kişi olduğuna inandığınız birini bulduğunuzda da mümkün olan en kısa sürede evlenmek gerekiyor. Nişanlılık döneminin uzun olması çok ciddi sorunlara yolaçabilir.

Çocuklarda evliliğin tadı tuzu onlar olmadan olmaz.

Bunları yazdım ama kendi imparatorluğumu kurmadan önce mevcut imparator abilerimin, arkadaşlarımın tavsiyelerini almak isterim. :) :)
Tüm dünya tıpkı geçmişte olduğu gibi zorba diktatörlerin, kralların, zalimlerin karşısında duracak, hakkın, adaletin, huzurun ve güvenin temsilcisi olacak bir medeniyetin yeniden doğuşunu bekliyor. Biz neden bekliyoruz?...
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

naile yazdı:Nişanla- düğünün arası en fazla 3 ay olmalı derim ben.
:o
sana bu konuda sonuna kadar katılıyorum
benim evliliğim daha hızlı oldu mesela

söz kesmeyi ramazanın beşinci gunu
nışanı ramazan bayramında
düğünüde kurban bayramında yaptım ben

bence an mantıklısı kısa olanı
çunku uzattıkça ....
yani benim hoşuma gitmiyor
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz