SQL de tarihler arası veriler..

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
netant
Üye

SQL de tarihler arası veriler..

Mesaj gönderen netant »

mrb;
1- advantage veritabanını kullanarak bir program yazmaya çalışıyorum. tablomda "para" ve "tarih" alanlarım var.. amacım belli tarih aralıklarında para alanındaki verilerin toplamını ve ortalamasını alabilmek..bunun için yazdıgım sql kodu :

Kod: Tümünü seç

select avg(para) from tablo_adı where tarih between '01.01.2004' and '30.01.2004'
fakat tarih lerin yanlış formatta olduğuna dair hata alıyorum..
2- farklı tablolar arasında veriler arası toplama-çıkarma işlemleri için ne gibi bir yontem izleyebilirim? mesela iki farklı tablomda para alanları arasındaki verileri bir form uzerinde toplamak yada cıkarmak istiyorum?

cevaplar için şimdiden teşekkürler..
selametle..
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

arkadaşım;

1-
select * from CARI
where CARI_KAYIT_TARIH between '01.01.2004' and '30.01.2005'
bu kod bende çalışıyor.

SQL kodunda problem yok ama sen bir de denetim masası - bölgesel ayarlardan tarih ayıracına bak. tarih ayıracın belki . değil de / veya - dir.

2-
UPDATE TABLO1,TABLO2
SET TABLO1.FARK=TABLO2.TOPLAM_BORC-TABLO1.ODENEN
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Sizin yazdığınız tarih formatı dd.mm.yyyy şeklinde ama mm.dd.yyyy veya yyyy.mm.dd şeklinde kullanmanız gerekiyor olabilir. Eğer bu sorguyu delphiden çalıştırıyorsanız tarihi parametre kullanırsanız böyle problemleriniz kalmaz.
netant
Üye

Mesaj gönderen netant »

mrb;

tarih olayını önerdiğiniz tüm şekillerde denedim ama hala İnvalid Date diye bir hata alıyorum..mm.dd.yyyy gigi ve tüm alternatiflerini denedim ama olmuyor? bu Advantage veritabanı kullandıgım için olabilirmi?
Eğer bu sorguyu delphiden çalıştırıyorsanız tarihi parametre kullanırsanız böyle problemleriniz kalmaz.
dostum bunu biraz açabilirmisin? parametre kullanımını?ben delphi de yapıyorum bunuda öğrenmek isterim..
teşekkürler..Selametle..
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

viewtopic.php?t=3155&highlight=tarih+parametre

Parametre ile ilgili burda örnekler var, tarihleri burdaki gibi kullanmanız daha iyi olur.
netant
Üye

Mesaj gönderen netant »

teşekkürler ustadım..

selametle..