delphi, sp, trigger kitabı

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
csyasar
Üye

delphi, sp, trigger kitabı

Mesaj gönderen csyasar »

arkadaşlar;

d6, firebird kullanıcısıyım. çalıştığım şirkette elimde hiç kitap olmadığını biliyolar ve bana kitap almak istiyorlar.

bana da özellikle trigger ve stored procedure konularını iyi, başlangıç seviyesinde anlatacak kitap lazım. aşağıdakiş konuya bakarak sp ve tr konularına başlangıç öncesi düzeyde olduğumu görebilirsiniz:
viewtopic.php?t=5884

ben bi kaç kitap buldum ama bilemiyorum:

* m. cantunun d6 kitabına netten baktım yoktu içerisinde sp ve tr.
* delphikitabi.com daki kitapta bunların hepsi var. ayrıca delphi video diye bi program yazmışlar. çok güzele benziyo bu kitap
* önerisi olanlar varsa söylesin, hangisini aldırayım.
selm@n
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen selm@n »

Hocam FireBird ile ilgili piyasada bir kitap mevcut değil.
hatta geçen bir ara SQL kitap mevzu geçmişti..
viewtopic.php?t=5674

FireBird için en iyi kaynak DephiTurkiye :wink:
delphikitabi.com daki kitapta bunların hepsi var
Bizimde kitaplığımızda mevcut piyasadaki bir çok kitaptan iyi..hemde delphi ile veritabanı programcılığı üzerine...

Piyasada SQL kitaplarının nerdeyse hepsi MS SQL için yazıldığı için
bir çok MS SQL kitabı var..ama malesef interbase ve firebird kitabı yok.

Kolay Gelsin;
;)
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

F1Delphi isimli infogate ten cıkan bir kitap var
interbase icin sp ve trigger konuları var icinde ama
anlatımı burada bulabilecegin kadar acık ve net degil
mesela ben birkac sene once okumus ve hic bir sey anlamamıstım
yaklasık 6 aydır fb ile hasır nesirim kitabın 10 katı bilgiyi aldım buradan
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

delphiturkiye.com un çok iyi bir firebird kaynağı olduğu tartışılmaz bir gerçek. bunu hepimiz biliyoruz ve tartışmıyoruz. böyle de olmuyor ama daha bir sp nasıl yazılır, nasıl başlar, nasıl biter hiçbir bilgimiz yok. insan elinin altında bir kitap görmek istiyor.
zaten önemli olan benim sp ve tr yapılarını öğrenmem.
Berdem
Üye

Mesaj gönderen Berdem »

Geçekten de bende elimin altında FB Ve IB dteaylı anlatan Türkçe kaynak isterdim Ama ne yazık ki yok.Hatta Memik Yanık beye bir seminerde böyle bir kitap önerdim.Ticari bir ederi konusunda şüphesi vardı.Şair üstadımıza önerdim , zaman problemi oldu sanırım. Umarım en yakın zamanda bir yazan çıkar.Yine de size Yaşar Daşdemir'in Veritabanları kitabı size faydalı olur düşüncesindeyim.
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

bakın vt konusunda iyiyim 6 yıldır vt programlama ile uğraşıyorum ama sp ve tr de öğrenmem gerekiyor. amacım sadece bu. kitap önerenler satın alabileceğimiz sitesinide önerirlerse iyi olur.
onaydin

Mesaj gönderen onaydin »

Şahsen almak istediğim bir kitap var o da

http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/ ... 42-3235232

Helen Borrie tarafından yazılmış firebird kitabı, param olsa ya da
ya sana bi kitap alcaz diyen birileri olsa hemen bunu aldırtırdım
(yok tabi böyle burjuva tanıdığımız :) )
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

bence türkçe fb/ib kitabı satış rekorları kırar
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

sonunda 2 kitap buldum.
1. olan da 15 milyon 600 sayfa filan. sp, tr anlatıyor mu bilmiyorum.
2. olanı sp yapılarını anlatıyor.
http://www.pandora.com.tr/urun.asp?id=84959

http://www.delphikitabi.com

hangisi sizce
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

valla türkçe kitaplarda hiçbirzaman içindekiler kısmına güvenmeyin. aldatır ;)

http://www.delphikitabi.com ında sp lerle iligil 25. bölüm sadece 5 sayfa dikkatinizi çekerim.... bende varda :cry: niye aldıysam işte
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Berdem
Üye

Mesaj gönderen Berdem »

d6, firebird kullanıcısıyım. çalıştığım şirkette elimde hiç kitap olmadığını biliyolar ve bana kitap almak istiyorlar.

bana da özellikle trigger ve stored procedure konularını iyi, başlangıç seviyesinde anlatacak kitap lazım. aşağıdakiş konuya bakarak sp ve tr konularına başlangıç öncesi düzeyde olduğumu görebilirsiniz
Csyasar kardeş bu yazdıklarına bakarak sana kitap önerdim.Durumunun son dediğinden iyi olduğunu bilseydim yanılıp şaşmaz sana kitap önerisinde bulunmazdım.Ama bu kitap başlangıç seviyesinde sp ve tr anlatıyor bir bak istersen.http://www.kitapyurdu.com/kitap/default ... 967&LogID=
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

Interbase PDF'lerini oku. Gerisi hikaye... Yada kitap alcağına ver birine kitap parasını sana o kısmı tercüme etsin :roll: ( iğrenç mi oldu ne ) Bence türkçe kaynak araman hatta kaynak araman yanlış. Bi ton PDF var sanal alemde. 100 mesleki ingilizce kelimesi ve/ya terimi bilesen olaya vakıf olursun. Bence kitaba para verdirme, ama sen bilirsin....

Sevgi, saygı...
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

Berdem yazdı: Csyasar kardeş bu yazdıklarına bakarak sana kitap önerdim.Durumunun son dediğinden iyi olduğunu bilseydim yanılıp şaşmaz sana kitap önerisinde bulunmazdım.Ama bu kitap başlangıç seviyesinde sp ve tr anlatıyor bir bak istersen.http://www.kitapyurdu.com/kitap/default ... 967&LogID=
kardeş bu linki ben de inceledim ama orada sp ve tr geçmiyor. üstelik benim işim olmayan konular var. mesela:

- E- R Modeli
- SQL
- Paradox 7
- Access 2003
- SQL Server 2000
- DB2 V8.1
- ORACLE9İ
- Oracle9i Developer Suite
- Forms Builder
- Reports Builder
- MySQL
- ADVANTAGE 7
- INTERBASE 7.1
- ASP.NET
- ADO.NET
- PHP

interbase hariç diğerleri nane. hiçdeğilse delphi de anlatsaydı. onnaydin kardeşin de önerdiği kitap hem ingilizce hem de 59$.
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

kardeş bu linki ben de inceledim ama orada sp ve tr geçmiyor. üstelik benim işim olmayan konular var. mesela:

- E- R Modeli
- SQL
- Paradox 7
- Access 2003
- SQL Server 2000
- DB2 V8.1
- ORACLE9İ
- Oracle9i Developer Suite
- Forms Builder
- Reports Builder
- MySQL
- ADVANTAGE 7
- INTERBASE 7.1
- ASP.NET
- ADO.NET
- PHP
Eğer bir kitap tüm bu konuları anlattığını iddia ediyorsa beş kuruş etmez... Ne lem bu kaç bin sayfa bu kitap :roll:
Berdem
Üye

Mesaj gönderen Berdem »

IB orjinal yani Borlanddan IB aldığınızda yanında takribi 5 ciltlik sadece IB anlatan kitap veriyorlar. :wink: Sizde bilirsiniz veritabanlarında üç aşağı beş yukarı SQL aynıdır.Bahsini önerdiğim 850 sayfalık kitap herşeyi anlatan mükemmel kitap olmasada içine bizzat baktım , aldım ve tavsiye ediyorum.:!: SQL Serverde bölümünde detaylı olarak SP ve TR anlatıyordu.