Arkadaşlar ben firebird veritabanını daha yeni kullanacağım.Forumda araştırdım en iyi veritabanlarından birisi.Firebird 1.5 veritabanı sunucusunu kurdum.Database oluşturmak için interbase expert'i kurdum.Ibexpert Personel sürümünü indirdim.
Yalnız database nasıl oluşturulur bilmiyorum.Database menüsünden
create database komutunu seçiyorum.
Şunlar çıkıyor.
Server
//local yaptım//sadece localde kullanılacağı için
database
//data diye bir databese ismi yazdım..
client libray file
gds32.dll
User name
Password
Buraya kullanıcı adı olarak SYSDBA,password olarak masterkey yazdım..
databasename IBlocal seçtim.
sql dialect dialect3 seçtim
Daha sonra database registration bölümü geliyor.
Server'ı yine local seçtim.
server version
firebird 1.5
Attempting to connect to:
data
Connecting... Passed!
Server version: WI-V6.5.0.28
Attempting to connect to services manager... Passed!
Test ediyorum başarısız oluyor..
Disconnecting from database... Passed!
Yardımlarınızı bekliyorum..
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır...
BALZAC
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum..
HZ.ALİ
daha önceki interbase sürümünü kaldırdınızmı. gds32.dll in elle silinmesi gerekebilir ve firebirdi tekrar kurmanız gerekebilir. windowsun altındaki gds32.dll i bi kontrol edin, firebird mi interbase mi gözüküyor? gds32.dll
öğrenirken yaptığım hataları sölim. belki benzer
1-windows 98 kullanıyorsan saatin yanındaki interbase simgesini kaldırma(şu anda 98 kullanmadığım için firebirdin simge yerleştirip yerleştirmediğini bilmiyorum)
2- firebird dosyaları fdb interbase gdb uzantılıdır.
3- o dll dosyasını yoluyla beraber yaz.arat bulursun. dosyayı aratırken gizli dosyaların gösterilmiş olmasına dikkat et çünkü dosya gizli özelliğine sahip.
AliRiza yazdı:gds32.dll dosyasının firebird'mi interbase'mi olduğunu nasıl anlarım..
ortada bir yanlış anlaşılma olmuş
ben alıntı yaptın sanmıştım allahtan @aslangeri düzeltmiş. databasee bağlanıyor gözüküyorsun sorun ne ozaman?
eğer tahmin ettiğim gibi alıntı ise, gds32.dll sağ tıkla, sürüm özelliklerden bakabilirsin.
bende
açıklamalar : This product created by The Firebird Project - All Copyright (c) retained by the individual contributors - original code Copyright (c) 2000 Inprise Corporation and predecessors.
iç ad : Firebird
ürün sürümü : 1.5.1.4481