eski dat dosyası

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

eski dat dosyası

Mesaj gönderen serbek_tr »

Arkadaşlar basit birşey belki ama hakkında pek fazla birşey bilmiyorsan zordur misali bir şey sormak istiyorum şu dat. uzantılı bir dosya var bunun içeriğini nasıl görebilirim yardımcı olursanız sevinirim eski bir program dosyası imiş bu
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

.dat, data(veri)'dan gelen çok genel bir uzantı.

Eskiden veritabanları bu kadar gelişmemişken, her programcı kendi yapısını (veritabanını) oluştururdu. Bu yüzden okuman biraz zor.

Eğer programıcya ulaşıp yapı hakkında bilgi alma şansın varsa incelenebilir.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Mesaj gönderen serbek_tr »

Mustafa bey teşekkür ederim benim de aklıma geldi ama öğrendiğim kadarı ile bu dosyanın içinde resimler mevcutmuş o eski yapılarda resim saklamak mümkünmüydü bilmiyorum ama iş böyle olunca yeni birşeyler olabilir diye düşündüm hatta bilirsiniz format belki bilinen birşeydir ama yapan uzantısınız değiştirerek oluşturmuşta olabilir bir text editöründe açıp gördüklerimi söyliyeyim belki aklınıza birşeyler gelir text ler arasında sıkça RGB, PhotoShop,JPEG vede DestopFaxre de Configuration kelimeleri geçiyor bence bu çok eski dat formatlarından biri değil gibi hatta DesktopFaxre diye bir veritabanı editörü olabileceğide aklıma geldi aradım ancak birşey bulamadım siz nedersiniz
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;