Access Veritabanına Ulaşımı Engelleme
Access Veritabanına Ulaşımı Engelleme
Arkadaşlar ben bir proje yapıyorum.Projede kullanılan veri tabanı access.Benim istediğim programın install shild'ini hazırladığımda kullanıcıların bu dosyaya erişememesi.Yani bilgisayarında access kurulu olsa bile açamaması.Veritabanını şifreli yapacağım ama benim tam istediğim o dosyanın mdb uzantısında gözükmemesi,yani şifre bile istemeden access ile açmaya kalktığında bu program ile bu dosya açılamamaktadır deyip uyarı vermesi kullanıcıyı engellemesi.Ayrıca yine jpg uzantılı dosyalara kullanıcının erişimini nasıl engelleyebilirim.Access'takinde olduğu gibi dosyanın uzantısını ve formatını nasıl farklı formatta bozulmadan gösterebilirim.Dosyaya gizli özelliğini vermeme rağmen windowstan gizli dosyaları göster demesine reğmen kullanıcıların veritabanı dosyalarını ve resimleri görmeleri nasıl engelleyebilirim..
bilgisayardaki hiçbir veriyi görünemez yapamazsınız(en azından windows ta
)
bence yönteminizi bir gözden geçirin.
database şifresi keycounter yöntemi ile kolayca altedilebilir. resimlerinde default programını değiştirseniz bile başka programla açarlar.
eğer veriler çok önemli ise, önemli field datalarınızı şifreleyip yazın.
şifreleme
jpg resimler içinse yine dosyayı şifreleyip kapatabilirsiniz.

bence yönteminizi bir gözden geçirin.
database şifresi keycounter yöntemi ile kolayca altedilebilir. resimlerinde default programını değiştirseniz bile başka programla açarlar.
eğer veriler çok önemli ise, önemli field datalarınızı şifreleyip yazın.

jpg resimler içinse yine dosyayı şifreleyip kapatabilirsiniz.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Şifrelemeyi nasıl yaparım
Yardımınız için çok teşekkür...
Database şifrelemeyi biliyorum.Peki normal bir dosyayı şifreleme işlemini nasıl yapabilirim.
Database şifrelemeyi biliyorum.Peki normal bir dosyayı şifreleme işlemini nasıl yapabilirim.
Re: Şifrelemeyi nasıl yaparım
ilki jpg binary bir dosyadır. dosyayı açar, veriyi şifreleyip tekrar yazarsınız. şifreleme için metot çok.AliRiza yazdı:Yardımınız için çok teşekkür...
veya hazır komponent kullanabilirsiniz. jedi içinde olacaktı. (Jv encrypt, compress tabında)
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
TinyDB Kullan
yazdığın programın veri tabanı dosyalarının görünmesini istemiyorsan hatta şifrelemesini istiyorsan TinyDB kullanmanı avsiye ederim üstelik hedef bilgisayara BDE kurulmasını da gerektirmiyor. tek dezavantajı TQuery nesnesini bağlayamaman.
Tinydb ile adoquery'i kullanmanın yolu
Yardımlarınız için çok teşekkür.Tinydb ile adoquery nesnesini kullanmanın yolu yokmudur..Ayrıca Tinydb ile hazırladığım bir veritabanı programının installshild'inde odbc ayarlarına gerek varmıdır.
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır...
BALZAC
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum..
HZ.ALİ
BALZAC
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum..
HZ.ALİ
Çok aradım bulamadım, sonra TinyDB support'a mail atıp uzun uzun derdimi anlattım, adamlar çok güzel cevap vermişler, tek bir cümle ile : tinyDB doesn't support SQL.
Alternatifler yok değil :
http://www.delphi32.com/vcl/5507/
http://www.hallogram.com/apollo/sql.html
Alternatifler yok değil :
http://www.delphi32.com/vcl/5507/
http://www.hallogram.com/apollo/sql.html
mege kardeşin dediği gibi çözülmeyecek sistem bozulmayacak veri ve girilmeyecek veri tabanı yoktur...ama bozulması en zor olanı diyorsan ben ben sana yol olarak söyleyeyim bu hususta önce saklayacağın verileirn ne tür olduğunu ve nasıl şifrelersen bunların açılmasının zor olacağını tespit etmelisin forum da arama kısmına şifrelem yazarsan eminim bir çok link çıkacaktır...kolay gelsin...
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
Acess veritabanına şifre koymak?
Peki verileri Acesss veritabanına şifreleyerek koymak yerine Acess veritabanını şifrelemek nasıl bir yol?
Ayrıca nasıl yapılır?
97 versiyonlarinin şifresini kırmak çok basitti bildiğim kadarıyla. Basit bir xor algoritması kullanıyordu. Internette aratıldığında konu ile ilgili pekçok program bulunabilir. Fakat Xp versiyonunda güçlü algoritmalar var. Bunu kullanarak veritabanımızı koruyamaz mıyız?
Belki çok basit bir yol olacak ama mdb dosyasını exe dosyasına gömüp işlem yaparken uygulama ile aynı klasöre gizli olarak çıkarmak ve işlem bittiğinde tekrar exe'ye gömüp dosyayı silmek?
Saygılarımla
Ayrıca nasıl yapılır?
97 versiyonlarinin şifresini kırmak çok basitti bildiğim kadarıyla. Basit bir xor algoritması kullanıyordu. Internette aratıldığında konu ile ilgili pekçok program bulunabilir. Fakat Xp versiyonunda güçlü algoritmalar var. Bunu kullanarak veritabanımızı koruyamaz mıyız?
Belki çok basit bir yol olacak ama mdb dosyasını exe dosyasına gömüp işlem yaparken uygulama ile aynı klasöre gizli olarak çıkarmak ve işlem bittiğinde tekrar exe'ye gömüp dosyayı silmek?
Saygılarımla