ADO,BDE,İNTERBASE HAKKINDA(Meraktan)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
serkan
Üye

ADO,BDE,İNTERBASE HAKKINDA(Meraktan)

Mesaj gönderen serkan »

herkese kolay gelsin arkadaşlar,
benim problemden değilde meraktan birkaç sorum olacak.bunlar benim için potansiyel problem olabilir ama ilerde.
en fazla 10 pc nin kullanacağı bir ofis yönetim programı için düşünürsek;
1-)sizce ADO mu Kullanmak Daha verimli ve Kolay olur(hiç Kullanmadım)
yokda BDE yimi.
2-)ADO(odbc) network desteği varmı yani ağdanda erişilebilirmi BDE Deki gibi,Ve hangisi daha hızlıdır.
3-)İnterbase Ticari bir programla verildiğinde kaçak veya lisansızmı kullanmış oluruz.bir aralar formda İnterbase6 ücretsiz diye birşey okumuştum.
4-)Firebird interbase'in ikiz kardeşimidir,kardeşimidir,uzaktan akrabasımıdır,tavsiye edermisiniz.

teşekkürler,
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

1. bunlar tamamen kullandığınız veritabanına bağlı. illa şunu kullanacam diye şartlanmayın, en uygunu hangisi ise onu kullanın.

2. Evet var. hız olayı da dediğim gibi veritabanına bağlı. bkz: madde 1.

3. Interbase 6 veya Firebird kullanırsan hiçbir sorun çıkmaz. Bu sürümler ücretsizdir. İstediğin kadar dağıtabilirsin. Ancak diğer interbase sürümleri için lisans alman lazım. Mesela 5, 6.5 ve 7 sürümleri için.

4. Evet aynı koddan doğma. Forumda daha önce detaylı olarak yazıldı ama kısaca şöyle Borland Interbase 6'nın kodlarını açtı ve bedava yaptı. Firebird'te bu kodların üzerine geliştirilmiş bir veritabanı. Ancak daha sonra Borland bedava dağıtma kararından vazgeçti ve Interbase 6.5 ile 7'yi çıkarttı. Bunları para ile satmaya devam ediyor. Aynı temelden geldikleri için ortak noktaları çok.

Kolay gelsin.
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

teşekkürler admin hocam.anladığım kadarıyla sadece interbase6 ücretsiz.
o zaman deneme çalışmalarına başlayayım interbase'i .herkese kolay gelsin hayırlı kodlar..
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Evet sadece Interbase 6 ve onun kodlarında türetilen Firebird ücretsiz. Bu arada ek not : Interbase 6'nın bedava olan son sürümü 6.02 ve artık geliştirilmiyor. Ancak Firebird hem geliştirilmeye devam ediliyor, hem de birçok kısmında iyileştirmeler yapılıyor. Ben karşılaştırma yapmadım ama bu ikiliyi kullananlar Firebird'ün daha iyi olduğunu söylüyorlar.

Firebird'ün linkleri Delphi VCL kısmında ve sitede var.

Kolay gelsin.
NightFlight
Üye

Mesaj gönderen NightFlight »

Ado kullanımındaki en büyük kolaylık bde kurulumdan kurtulmuş olmandır.
Bunun yanında adonet bde ye göre daha üsütün bir sistem zaten borlanda eskisi kadar önem vermiyor bde ye

Ms sql server kullanıyorsan ado bde den daha hızlı ve ado ile odbc ve odbc siz baglantılar oluşturabilirsin.

Tabi interbase ve benzerlerini kullanıyorsan ve şayet interbasede ole desteği yoksa ben pek ilgilenmedin interbase le onun için onun hakkında fazla konuşamıyacağım. Ado ile fazla işin olabileceğini sanmıyorum.