function Tfrmana.dolarbul(satir:string):integer;
var
cikti:integer;
i:integer;
suzunluk:integer;
begin
cikti:=0;
suzunluk:=length(satir);
for i:=0 to suzunluk do
begin
if satir[i]='$' then
begin
cikti:=i;
break;
end;
end;
result:=cikti;
end;
function Tfrmana.delimiterbul(satir:string):integer;
var
cikti:integer;
suzunluk:integer;
i:integer;
a:string;
dolar:integer;
begin
cikti:=0;
dolar:=dolarbul(satir);
suzunluk:=length(satir);
for i:=dolar to suzunluk do
begin
a:=satir[i];
if (a='"') or (a='''') or (a='(') or (a='[') or (a='=') or (a='>') or (a=',') or (a=';') then
begin
cikti:=i;
break;
end;
end;
result:=cikti;
end;
function Tfrmana.degiskenbul(satir:string):string;
var
basla:integer;
bit:integer;
begin
basla:=dolarbul(satir);
bit:=delimiterbul(satir)-basla;
result:=copy(satir,basla,bit);
end;
En son sychorax tarafından 21 Kas 2004 11:12 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
S.A.
Hocam bağışlayın ama bu kodların ne yaptığını ben anlayamadım Bu bahsi geçen "$" ne oluyor Yada o değer Hexadecimal bişii mi? Proje çalışırken koda dönünce misal "Edit1.Text....." gibi veya bir değişkenin üstüne fare imlecini bekletince çıkan hint gibi bişii mi? Açıklarsanız sevinirim, belki işime yarayacak birşeydir mahrum kalmak istemem...
Şu aralar bi php editörü yazmaya çalışıyorum.Php script'inin içindeki değişkenleri gösteren ufak bi eklenti için yazmıştım bu fonksyionu. Buradaki $ php'deki değişkenlerin önüne konan karakter.
sychorax yazdı:Şu aralar bi php editörü yazmaya çalışıyorum.Php script'inin içindeki değişkenleri gösteren ufak bi eklenti için yazmıştım bu fonksyionu. Buradaki $ php'deki değişkenlerin önüne konan karakter.
bu konuda daha da ilerlemek için Token'ları araştırabilirsin. Bir tokenizer nasıl yapılır öğrendikten sonra yazdıklarından daha az ve hızlı bir sonuç alacağından eminim.