Arkadaşlar SQL kitabına ihtiyacım var ve bu işi adam akıllı öğrenmeye niyetlendim. Piyasada bir sürü SQL ile alakalı kitap var ama ben hangisini alacağıma karar vermeden önce sizlere danışmayı tercih ediyorum...
Kolay gelsin.
SQL Kitap Tavsiyesi
SQL Kitap Tavsiyesi
Bilgi Paylaşıldıkça Çoğalır
dediğiniz gibi bir çok kitap var... SQL için bir yazarı önerebilirim..
zannedersem Bundan 5,6 önce BYTE dergisi iki adet Veritananına giriş diye kitapçık vermişti..Gerçekten öz bir anlatımı vardı..ben beğenmiştim..
şimdilerde ise yazar yeni bir kitap yazmış..
http://www.verivizyon.com/sql2000/
detaylarına bakabilirsin..
Not:Öncelikle Forumdaki Seminerleri izlemediyseniz izlemenizi öneririm..
inanın daha iyi bir kaynak yok...
iyi çalışmalar..
zannedersem Bundan 5,6 önce BYTE dergisi iki adet Veritananına giriş diye kitapçık vermişti..Gerçekten öz bir anlatımı vardı..ben beğenmiştim..
şimdilerde ise yazar yeni bir kitap yazmış..
http://www.verivizyon.com/sql2000/
detaylarına bakabilirsin..
Not:Öncelikle Forumdaki Seminerleri izlemediyseniz izlemenizi öneririm..
inanın daha iyi bir kaynak yok...
iyi çalışmalar..

Hangi vtyi kullanacağını yazmamışsın ama biz okulda oracle gördüğümüz için Alfa mıydı betamıydı tam hatılamıyorum yayın evini Oracle kitabını almıştık. Sql in haricinde oracleın kullandığı plsql de anlatılıyordu. Dışı mavi kaplı bir kitap, yazarını maalesef hatırlayamıyorum. Ben şahsen baya faydalandım güzel bir kitaptı.
Bende de alfa nın sql server 7.0 kitabı var pek bakmadım desem yeridir.
Aslında en güzel kitaplar ücretsiz help dosyaları. Hele hele sybase in helpi (sitesinden indirelibiliyor büyükce bi dsya). SQL le ne yapılıyorsa orada örneklerle anlatılıyor. Sql de amaç sorgu yazmaksa her veritabanı için yazılmış herhangi bir kitap bir şekilde işinize yarayabilir. Interbase le ilgili adnan beyin semineri var, bir de linkler kısmında firebird diye aratırsanız orda bi konferansın seminer notları var bende oranın stored proc. ve trigger kısmından oldukça faydalandım.
Tabiki yalnız kitap okumak yetmiyor birde ayaklı helpler var
onlar hem syntax ı biliyorlar hemde sordunuz mu anında cevabı derleyip size soyluyorlar bende boyle abilerimize yardımlarından ve aşina olmamı sağlamaları hasebiyle teşekkürü bir borç biliyorum.
Aslında en güzel kitaplar ücretsiz help dosyaları. Hele hele sybase in helpi (sitesinden indirelibiliyor büyükce bi dsya). SQL le ne yapılıyorsa orada örneklerle anlatılıyor. Sql de amaç sorgu yazmaksa her veritabanı için yazılmış herhangi bir kitap bir şekilde işinize yarayabilir. Interbase le ilgili adnan beyin semineri var, bir de linkler kısmında firebird diye aratırsanız orda bi konferansın seminer notları var bende oranın stored proc. ve trigger kısmından oldukça faydalandım.
Tabiki yalnız kitap okumak yetmiyor birde ayaklı helpler var

İnşaallah tavsiyeleriniz değerlendireceğim ve birşey daha demek istiyorum ben bir değilde birden fazla kitap almayı düşünüyorum. Oyadın abimin dediği gibi bu iş sadece kitap okumakla da olmuyor teşekkür ediyorum hepinize yeni tavsiyelerinizi şiddetle bekliyorum
kolay gelsin.

Bilgi Paylaşıldıkça Çoğalır