Merhaba Arkadaşlar
Yaptığım programda hammadde giriş ve çıkışlarını yaptığım bitane form var bu formun üst kısmında fişe ait fiş no, fiş türü, tarih ve ambar girişleri var alt kısımda ise fişe ait hareketler bölümü bulunmakta,
sorunum hareketler bölümünde giriş için dxdbgrid kullanıyorum gridin NewItemRow özelliği true konumunda gride eklediğim&çıkardığım satırların ve yaptığım değişikliklerin ben post işlemini yapmadığım halde kendiliğinden kaydolması gride yaptığım değişikliklerin ben kaydetme den veri tabanına kaydolmasını istemiyorum veritabanı olarak paradox kullanıyorum ve table lar üzerinden veri tabanını yönetiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Quantum Grid'e Eklediğim Satırlar Kendiliğinde Kaydoluyor.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- AliGüzelbey
- Üye
Merhaba,
tam olayı anlayamadım. Gridlerde mesela bir aşağı satıra geçersen, girdiğin değerler otomatikmen post edilir. Biraz daha açık yazarsan bir yöntem önerilebilir.
CachedUpdate özelliği de belki işini görebilir. Bunda sen değişiklikleri onaylayana veya iptal edene kadar gerçekten veritabanına yazılmaz.
Bu arada bir paradox ibaresi gördüm. O konuya hiç girmiyorum.
Firebird 
Kolay gelsin.
tam olayı anlayamadım. Gridlerde mesela bir aşağı satıra geçersen, girdiğin değerler otomatikmen post edilir. Biraz daha açık yazarsan bir yöntem önerilebilir.
CachedUpdate özelliği de belki işini görebilir. Bunda sen değişiklikleri onaylayana veya iptal edene kadar gerçekten veritabanına yazılmaz.
Bu arada bir paradox ibaresi gördüm. O konuya hiç girmiyorum.

Kolay gelsin.
- AliGüzelbey
- Üye
dxdbgrid e stok kodu, miktar, birim fiyat ve toplam tutar diye kolonlar var bunlar fişin hareketler bölümünde ben gridin stok kodu kolonunu lookup olarak tanıtım buradan stok kuduna göre malzemeyi secip miktarını giriyorum birde fazla satır ekleyebiliyorum ama eklediğim ve çıkardığım satırlar kendiliğinden kaydoluyor. Bu CachedUpdate özelliği ile ilgili dün uğraştım ama başarılı olamadım nasıl kullanacağım.
Paradox olayına gelince valla Mustafa Abi paradox u bende kullanmak istemiyorum şu sıralar MySql ile ilgileniyorum ama olaya tam hakim değilim firebird hakkında ise hiç bilgim yok araştıracağım teşekkür ederim
Paradox olayına gelince valla Mustafa Abi paradox u bende kullanmak istemiyorum şu sıralar MySql ile ilgileniyorum ama olaya tam hakim değilim firebird hakkında ise hiç bilgim yok araştıracağım teşekkür ederim
DataSource un AutoEdit ini False yaparsan Edit yada insert ü ve post islemini manual olarak yapman gerek. yani forma bir DBNavigator koyarak halledebilirsin
kolay gele
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
- AliGüzelbey
- Üye
CachedUpdate özelliği üzerinde baya çalıştım.
ve şöyle bi şey yaptım.
tablenin cachedupdate özelliğini true yaptım ve
kaydetmek istemediğim zaman gridin bağlı olduğu table ye table.cancelupdate; dediğimde kaydetmek istediğimde ise applyupdate komutunu veriyorum ve daha sonra refresh ediyorum bu şekilde oluyor.
ilginiz için hepinize teşekkür ederim
ve şöyle bi şey yaptım.
tablenin cachedupdate özelliğini true yaptım ve
kaydetmek istemediğim zaman gridin bağlı olduğu table ye table.cancelupdate; dediğimde kaydetmek istediğimde ise applyupdate komutunu veriyorum ve daha sonra refresh ediyorum bu şekilde oluyor.
ilginiz için hepinize teşekkür ederim