istool ile setup hazırladım kurulum tamam ama hata

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Misafir

istool ile setup hazırladım kurulum tamam ama hata

Mesaj gönderen Misafir »

istool ile setup kurulumu yaptım database dosyası yerinde firebird 1.5 kurdum ama exe bir sorunla karşılaştı diyip hata veriyor ne yapmam lazım nerde hata yapıyorum....Hocam kendi makinemde delphi yüklü makinede bir problem yok ama başka kurduğum diğer makinede xp professional da bir sorunla karşılaştı kapatılacak diyo kapatıyor....Neden lüften yardımcı olurmusunuz...
Misafir

selam

Mesaj gönderen Misafir »

Arkadaşlar böyle bir hata ile karşılaşan yok mu yahu benim bilgisayarda delphi yüklü olan makinede çalışıyor bu program setup hazırladım başka diğer makinede çalışmıyor neden acaba yukarıda yazdığım hatayı veriyor lüften yardımcı olurmusunuz
Misafir

selam

Mesaj gönderen Misafir »

Ufak bi kayıt yapan prg.. yaptım diğer makinede denedim bu çalışıyor ama öbürü çalışmıyor arkadaşlar nedeni ne olabilir.
Misafir

slm

Mesaj gönderen Misafir »

Arkadaşlar bir de uzun zamandır uğraştım bi proje var...Bu projeyide tamamen bütün dosyaları ile birlikte attım başka bir makineye ama yine çalışmıyor splash ekran var geliyor daha sonra bu uygulama bi hata oluşturdu vs. gibi ama benim makinemde sorunsuz çalışıyor lütfen bu konuda bana yardımcı olurmusunuz... :(
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

hocam konu anlaşıldı, bilen arkadaş varsa birşeyler yazacaktır. Her 2 saatte bir yeni mesaj atmana gerek yok :!:

Lütfen, daha önce de konuştuk bunu. :roll:
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

S.A.
Üstad hep aynı şeyleri yazmışsın, build de problem yok değilmi? Hem birde hata verip duru demişsin hata neyse bi yaz hele... Delphi hatasımı Win hatasımı (acayip oldu be). Delphi var olan makinede çalışması derlemedeki eksiklikten olabilir. Sen daha iyi bilirsin tabii de ona bak, diğer makinelerde BPL ve/ya DLL arıyor olabilir. Aklıma gelenler bunlar, ISTool kullanmadım problem ondan mı bilemem.

Saygılar, sevgiler...

Taner DOĞAN
Misafir

hocam

Mesaj gönderen Misafir »

kusura bakmayın hocam ama hata mesajı direk falan exe bir sorunla karşılaştı kapatılması gerekiyor bi dosya istese bakacam ayarlayacam ama bir dosyaada istemiyor...Bütün istool ile yazılanlara baktım mustafa bey...yani bakmadan hiç bir soru sormuyorum zaten...

Bu arada istool ile setup hazırlamada bir problem yok zaten mustafa bey...setup tamam kuruyor yerli yerine makinede firebird server application seçeneğile kurdum...Fakat program yukarıda dedğim hatayı veriyor ...
Misafir

selam

Mesaj gönderen Misafir »

arkadaşlar dosyayı compile ettim direk attığım zaman çalışıyor fakat ibtool ile setup yaptığım zaman çalışmıyor neden olabilir...

Kod: Tümünü seç

; Script generated by the Inno Setup Script Wizard.
; SEE THE DOCUMENTATION FOR DETAILS ON CREATING INNO SETUP SCRIPT FILES!

[Setup]
AppName=Numune 1.0
AppVerName=Numune 1.0
AppPublisher=MeDCaiL
AppPublisherURL=http://www.medcail.com
AppSupportURL=http://www.medcail.com
AppUpdatesURL=http://www.medcail.com
DefaultDirName={pf}\Numune 1.0
DefaultGroupName=Numune 1.0
Compression=lzma
SolidCompression=yes

[Tasks]
Name: desktopicon; Description: {cm:CreateDesktopIcon}; GroupDescription: {cm:AdditionalIcons}; Flags: unchecked

[Files]
Source: C:\Program Files\Inno Setup 4\Examples\MyProg.exe; DestDir: {app}; Flags: ignoreversion
Source: C:\NUMUNE\NUMUNE.exe; DestDir: {app}; Flags: ignoreversion
Source: C:\NUMUNE\db\NUMUNE.GDB; DestDir: {app}\db/; Flags: ignoreversion
; NOTE: Don't use "Flags: ignoreversion" on any shared system files

[Icons]
Name: {group}\Numune 1.0; Filename: {app}\MyProg.exe
Name: {userdesktop}\Numune 1.0; Filename: {app}\MyProg.exe; Tasks: desktopicon

[Run]
Filename: {app}\MyProg.exe; Description: {cm:LaunchProgram,Numune 1.0}; Flags: nowait postinstall skipifsilent
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

hocam soru sormana birşey demiyorum ama her 2 saatte bir aynı mesajı atıyorsun. Bu rahatsız edici bir durum.

Lütfen, biraz anlayışlı olalım. Herşeyin kurallarla belirlenmesi gerekmiyor. Bunu şimdiye kadar anlamış olmanız lazım, ben ve bu forumdaki herkes yazacakları birşey varsa yazmadan geçmiyor, buna inanın ;)

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

S.A.
Program yüklendikten sonra fb nin serveri çalışıyormu?
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim