Arkadaslar konuyla biraz alakasız ama
Dos altında hazırlanacak bir uygulamada
hangi database kullanılmalı
Daha dogrusu bu dos emulator,
El terminalleri icin C den kullanabilecegim kompakt bir db var mı?
bazı uygulamalar gordum
ama hangi db yi kullanıyorlar bilmiyoum
db nin ahım sahım yetenekleri olmasına gerek
sadece sıralama arama yapması yeterli
Saygılar
[offtopic]Dos altında hangi veritabanı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
yanlıs anlasılmayı onlemek acısından tekrar ifade edeyim
kullanılacak ortam kısıtlı bellegi bulunan ve uzerinde firmware dos 6.22 emulatoru bulunan bşr el terminali
o yuzden bde falan sanırım isimi gormez
bana lazım olan girdileri kataloglayıp aramayı kolaylastıracak bir duzenek
mesela 10bin kayıt arasından 10 kayıt numarası verilip esleme yapılacak
simdi ben 10-10bin kere karsılastırma yaparsam zaten pclere nazaran cok dusuk kapasiteli bir donanımda artık ne kadar beklersem allah bilir
yada bu konu ile ilgili deneyimleri bilgisi ,fikri olan arkadaslar yok mu?
bahsettigim sistem icabında marketlerin stok sayımı yapan el terminallerinde de basitce kullanılıyordur
bir uretim dusunun sevkiyat kontrolu elterminali ile yapılacak
bunun gibi islemler icin veritabanı kullanmazsak nasıl bir yol izleriz
En iyisi ben biraz daha tırmalayayım
olayı biraz daha kavrayayım kafamda sekillensin biraz daha
saolasın sair kardes
kullanılacak ortam kısıtlı bellegi bulunan ve uzerinde firmware dos 6.22 emulatoru bulunan bşr el terminali
o yuzden bde falan sanırım isimi gormez
bana lazım olan girdileri kataloglayıp aramayı kolaylastıracak bir duzenek
mesela 10bin kayıt arasından 10 kayıt numarası verilip esleme yapılacak
simdi ben 10-10bin kere karsılastırma yaparsam zaten pclere nazaran cok dusuk kapasiteli bir donanımda artık ne kadar beklersem allah bilir
yada bu konu ile ilgili deneyimleri bilgisi ,fikri olan arkadaslar yok mu?
bahsettigim sistem icabında marketlerin stok sayımı yapan el terminallerinde de basitce kullanılıyordur
bir uretim dusunun sevkiyat kontrolu elterminali ile yapılacak
bunun gibi islemler icin veritabanı kullanmazsak nasıl bir yol izleriz
En iyisi ben biraz daha tırmalayayım
olayı biraz daha kavrayayım kafamda sekillensin biraz daha
saolasın sair kardes

Hocam,
o tip sistemlerde genelde herkes kendi veritabanı yapısını kullanıyordu. Logo, Link gibi paket yazanlardan betrieve şu anki adıyla pervasive kullanıldığını biliyorum.
Dosyaları sıralı erişim veya rastgele erişim (random access) yapabiliyordun. Okulda göstermişlerdi ama unuttum mantığını
Veri dosyalarını random access oluşturursan hız sorunlarını çözer sanırım.
Kolay gelsin.
o tip sistemlerde genelde herkes kendi veritabanı yapısını kullanıyordu. Logo, Link gibi paket yazanlardan betrieve şu anki adıyla pervasive kullanıldığını biliyorum.
Dosyaları sıralı erişim veya rastgele erişim (random access) yapabiliyordun. Okulda göstermişlerdi ama unuttum mantığını

Kolay gelsin.
Hehehehe
Şimdiiiii, eğer illa ki C'de yazacağız diyorsanız elin bir kaç DB'ye mahkum. Bunlar Btrieve, Fabs veya Paradox
Bildiğim kadarı ile paradox'un tablellarını Pascal'dan kullanabiliyordun (ilgili Library ve Unitleri bulduktan sonra tam hatırlamıyorum bir arkadaşım kullanmıştı.)
Yada oturup, Binary Tree, Hashing Yöntemleri Diveder gibi abuk subuk şeylerler uğraşıp kendi DB'ni kendin oluşturacaksın. Bu biraz çetrefelli olur ve tavsiye etmem !... (Biz bir zamanlar, sene 89-90'lar gibi yapmıştık.)
Ancak kesin tavsiyem Btrieve'i kullanmandır. Btrieve'i internetten bulabilirsin.
4-5 sene önce kadar Borlan C++'da yazılmış bir projede ben kullanmıştım Btrieve'i gayet iyi ve Client/Server'ın (benim bildiğim kadarı ile DOS PC'lerdeki ilk uygulamasıdır, Novell Netware altında)
Dikkat, illa Novell Netware aramaz, Novell'e de kurarsan Server olarak çalışıyor, tek PC'ye kurarsan Local çalışıyor (Öyle düşünün, tam olarak böyle değil ama aşağı yukarı bu mantıkta). Bellekte de 60-70 K kadar yer kaplar, farklı versiyonları daha az yer kaplayanları da var tabi.
Btrieve işini görecektir. Hemen araştır.
Kolay Gelsin

Şimdiiiii, eğer illa ki C'de yazacağız diyorsanız elin bir kaç DB'ye mahkum. Bunlar Btrieve, Fabs veya Paradox

Yada oturup, Binary Tree, Hashing Yöntemleri Diveder gibi abuk subuk şeylerler uğraşıp kendi DB'ni kendin oluşturacaksın. Bu biraz çetrefelli olur ve tavsiye etmem !... (Biz bir zamanlar, sene 89-90'lar gibi yapmıştık.)
Ancak kesin tavsiyem Btrieve'i kullanmandır. Btrieve'i internetten bulabilirsin.
4-5 sene önce kadar Borlan C++'da yazılmış bir projede ben kullanmıştım Btrieve'i gayet iyi ve Client/Server'ın (benim bildiğim kadarı ile DOS PC'lerdeki ilk uygulamasıdır, Novell Netware altında)
Dikkat, illa Novell Netware aramaz, Novell'e de kurarsan Server olarak çalışıyor, tek PC'ye kurarsan Local çalışıyor (Öyle düşünün, tam olarak böyle değil ama aşağı yukarı bu mantıkta). Bellekte de 60-70 K kadar yer kaplar, farklı versiyonları daha az yer kaplayanları da var tabi.
Btrieve işini görecektir. Hemen araştır.
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/