Paradox kullandığım programda elektrik kesilince veya bilgisayarı resetlediğimde bilgilerimin bir kısmı gidiyor. BDE Administratorden ayarları yaptım local shareyi true yapmam yeterlimi acaba.
Programda veri girişlerinin hepsini dbgrid üzerinden yapıyorum.
paradoxta veri kaybı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Benim tam olarak hatirlamadigim bir takim yontemlerle bu durum minimize edilebilir. Paradox kullanan arkadaslar bu konuda yardimci olurlar zaten. Fakat benim tavsiyem bu durumdan kurtulmanin en iyi yolu paradox kullanmaktan vazgecmektir. Bedava olan Interbase6 veya Firebird en iyi secim olur. Cok daha onemli verileriniz varsa , 10-20 veya daha fazla kullanıcılı bir sistem ise planladiginiz o zaman da veritabani maliyetine katlanip Oracla, Sybase, MsSQL gibi bir secim yapmalisiniz..
Kolay gelsin...
Kolay gelsin...
Uses a BDE ekle ve Her table veya query nin afterpost olayına aşağıdaki kodu yaz. Bir daha elektrik kesilmesinden etkilenmezsin ve index bozulmalarıda yaşamazsın. Sevgiler...
try
DBISaveChanges((DataSet As TBDEDataSet).Handle)
except
On EDatabaseError do
ShowMessage('Sicil Tablosunda Kaydetme hatası !...');
end;
try
DBISaveChanges((DataSet As TBDEDataSet).Handle)
except
On EDatabaseError do
ShowMessage('Sicil Tablosunda Kaydetme hatası !...');
end;
Geçip gideriz bizde ağızsız,dilsiz ve sorgusuz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz
ben paradox kullanıyorum.
şu ana kadar girilen verilerin kaybolmasına raslamadım. cünkü verileri nt yüklü makine de tutuyorum. eğer win98 kullanıyorsan ve veriler bu makine üzerinde ise veriler gidiyor. önceden benimde başıma geldi. ama nt de 2 yıla yakın hiç raslamadım.
ama elektirik kesilincede indexler vs. bozulabiliyor. bu da paradoz un bir kötülüğü.
yuakrıda ki kodu kullanmak işe yararmı bilmiyorum ama.ben denedim. uses e bde yi ekledim.ama bu sefer kod içeriisinde abort komutunu kullanmış isem onlarda hata veriyor. bunun nedeni nedir peki ?
şu ana kadar girilen verilerin kaybolmasına raslamadım. cünkü verileri nt yüklü makine de tutuyorum. eğer win98 kullanıyorsan ve veriler bu makine üzerinde ise veriler gidiyor. önceden benimde başıma geldi. ama nt de 2 yıla yakın hiç raslamadım.
ama elektirik kesilincede indexler vs. bozulabiliyor. bu da paradoz un bir kötülüğü.
yuakrıda ki kodu kullanmak işe yararmı bilmiyorum ama.ben denedim. uses e bde yi ekledim.ama bu sefer kod içeriisinde abort komutunu kullanmış isem onlarda hata veriyor. bunun nedeni nedir peki ?
Verdiğim kodu bütün paradoks tabanlı programlarımda kullandım. win98, 2000 veya XP hiçbirinde sorunsuz çalışır. Abort komutunda falan da hata vermez. Eğer hata alıyorsanız kodunuzu kontrol edin. Aynı kodları kullanarak win98 üzerinde olmak şartıyla 5 makinada birden bu kodla yoğun bir şekilde veri girişi,sorgulama yapılıyor. 4 yıldır da tek bir sorun bile almadım. bir tabloda en 75 bin kaydı geçti hala canavar gibi çalışıyor, üstelik win98 üzerinde. Paradox win98 de hata vermez. Kodlarınızda sorun vardır. Üstelik yukarda vermiş olduğum kod "indeks out of date" hatasını ve diğer indeks bozulmalarını da engelleyecektir.
abort konutunu ben de kullanıyorum. senin verdiğin kodu yazınca ve uses e BDE yı ekleyince önceden sorunsuz çalışan abort komutunda "statement expected but expression of the type Integer found" hatasını veriyor.
abort komutunu BDE ile birlikte kullanmak için uses e başka bir şey i eklemem gerekiyor ?
abort komutunu BDE ile birlikte kullanmak için uses e başka bir şey i eklemem gerekiyor ?