Invalid Pointer Operation Hatası

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Salih
Üye

Invalid Pointer Operation Hatası

Mesaj gönderen Salih »

Merhaba,

Dataset içinden bir müşterinin siparişlerini çeken SQL'im var .
Bütün bayiler için sorunsuz çalışıyor. Ama bayinin bir tanesinde sorun var. O bayiyi seçince 'invalid Pointer Operation' hatası veriyor ve ondan sonra program sapıtıyor, Access violation vs vs mesajlar veriyor. Programı kapatmaktan başka çare kalmıyor.

Aynı bayinin siparişlerini IBExpert içinden SQL Editor den çekersem sorun yok, Delphi içinden Dataset kullanırken diğer bayiler için de sorun yok. Ama sadece BETA isimli bayide Delphi içinden Dataset kullanarak siparişleri görmeye kalkınca çuvallıyor. SQL cümlesi şu şekilde :

Kod: Tümünü seç

select * from SIPANA where Bayikodu = 'BETA' ORDER BY siptarih DESC
Kayıtlarda birçok tarih alanları var ve BETA bayisinde deneme için bazılarına tarih bilgisini elle kaydettim. Bununla ilili bir durum sözkonusu olabilir mi ? Çok enteresan .....
Sevgi, Saygı.....
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Muhtemelen tarih bilgilerinin formatından daha doğrusu kullandığın bir component bunu yapıyor datetimepicker vs gibi biri. Tarih alanlarını tam gir yanieğer saat bilgisi tutuyorsan saatte girmeyi dene

kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Salih
Üye

Mesaj gönderen Salih »

freeman35 yazdı:Muhtemelen tarih bilgilerinin formatından daha doğrusu kullandığın bir component bunu yapıyor datetimepicker vs gibi biri. Tarih alanlarını tam gir yanieğer saat bilgisi tutuyorsan saatte girmeyi dene

kolay gele
Tarih alanları ile ilgili değilmiş hocam. Adresler ile ilgili string alanlar WIN1254 ve PKW_TURK tanımlı. Hatanın bu alanlara Türkçe karakter girilmesi durumunda oluştuğunu farkettim. Delphi 'de bilgileri görüntüleyen DBGrid bileşenlerinin Charset = Default_charset idi, Turkish_charset yapınca düzeldi. Yoksa, ilgisi yok mu ?

Aklıma şu takıldı. Font.charset property'si, formlarda, DBgridde, DBEdit te, yani görsel bileşenlerin hepsinde var. Herşeyi Turkish_charset yapmak için Formun charset ini Turkish yapmak da kurtarmıyacak o zaman. Acaba, 'Default_charset Turkish_charset tir' şeklinde genel bir tanımlama yapabilir miyiz ? Ya da başka bir tanım mı yapmamız lazım.?
Sevgi, Saygı.....
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

ilgili alanın karakter seti türkçe karakterleri desteklemedigi zaman
o alana turkçe bir karakter girince hata veriyor
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

bir ara uğraşmıştım default font un ismini verebiliyordum ama charset i kabul etmiyordu. Genelde componentlar özellikle create edilirken yani form yada birşeyin üzerine konulurken, owner ın font özelliğini alır, yani bende alışkanlık oldu eğer yeni bir form eklersem mutlaka ilk önce font un charsetini Türkçe yapıyorum, daha sonra üzerine koyduğun her şey (genelde) owner ın yani üzerine konulan component ın font özelliğini default olarak alıyor.

Sendeki hata başıma tarih ile ilgili gelmişti. Yukarıda yazdığım sebepten heralde hiç sendeki problemle karşılaşmadım

kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!