arkadaşlar,
şu anda bi çeşit gişe takip programı yapmaya çalışıyorum.
Aslıda şu anda boyle bi progaram elimde mevcut. Ama yogulukta bayılıyor.
Bu programda datasnap componentleri kullanıldı. Bu programı yeniden yazmam gerekiyo.
program kıca şoyle. Gişelerin işlemleri veritabanına kaydediliyor. zamanı
ne iş yaptıgğı filan. Buda online olarak takip edilmesi gerekiyo. ayrıca
gişelerinde serverden bazı bilgileri alması gerkiyo. Ama kayıtlar cogalınca
yavaşlasın itemiyorum.
istgim şu: Bunun için hagi compenentleri tavsiye edersiniz .
oneri istiyorum...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
bazı gişeler biranda hem insert hemde sorgu gercekleştirmek zorunda
yani işlelerini kaydettikten sonra, sıraddaki işlem icin bazı veriler almak zorunda.
Bana daha cok sorgularda hız lazım. Cunku cok fazla sorgulamak zoruda kalıyorum.
gişelerdeki bagantilar hakkında da bi oneri verirseniz sevinirim.
veritabanı olarak mysql kullanmıştım.
Ama şimdi SQL Server kullanmayı duşunuyorum
teşekurler
yani işlelerini kaydettikten sonra, sıraddaki işlem icin bazı veriler almak zorunda.
Bana daha cok sorgularda hız lazım. Cunku cok fazla sorgulamak zoruda kalıyorum.
gişelerdeki bagantilar hakkında da bi oneri verirseniz sevinirim.
veritabanı olarak mysql kullanmıştım.
Ama şimdi SQL Server kullanmayı duşunuyorum
teşekurler
Daha önceden yaptığım bir programda bir fabrikadaki 10 bilgisayar birbirine LAN üzerinden bağlıydı ve bunlara yüklüydü programım..olay şuydu bilgisayarları bir Sunucu üzerine bağlama yoluna gittim.Ben o zmn paradox7 kullanıodum ve SQL tabanıyla işlemleri yapıodum.."ekipman" alias ını client a sunucu makinadaki database klasörü olarak tanıttım dolayısıyla istemci makinada sadece programın gerekli dosyaları kaldı -istemcide yerden tasarruf sağladım-..olayıda ufak registry olayıyla çözdüm ve arada 100m den fazla olmasına rağmen hiçbi veri kaybı yaşanmadı..ethernet üstünden bağlantıyla...
Bilmiorum bu seni tatmin edermi ama en azından başka bi programa gerek kalmadı,beni ve kullanıcıları tatmin etti..
-kafam brz ii olduğu için karmaşık anlatmış olabilirim..
Bilmiorum bu seni tatmin edermi ama en azından başka bi programa gerek kalmadı,beni ve kullanıcıları tatmin etti..
-kafam brz ii olduğu için karmaşık anlatmış olabilirim..
-
- Üye
Datasnap ..
Öncelikle eger datasnap kullandıysan Projen multier olmalı değilmi değilse Datasnap Flat Database mantıgında yavas calışır.
Sql server kullancaksan Ado üzerinden ole ile çıkış yapabilirsin. Odbc kullanma.
Ama projen büyük fazla gişe varsa multier yapabiilrsen o sistemi kullan bana sorarsan. bu sana çakışmayı önleyecek ve sorguların daha hızlı çalışacak ama fazla zamanın yoksa Ado kullan ..
Aslında C# .net tarafında bu iş biraz daha kolay neyse kolay gelsin
Sql server kullancaksan Ado üzerinden ole ile çıkış yapabilirsin. Odbc kullanma.
Ama projen büyük fazla gişe varsa multier yapabiilrsen o sistemi kullan bana sorarsan. bu sana çakışmayı önleyecek ve sorguların daha hızlı çalışacak ama fazla zamanın yoksa Ado kullan ..
Aslında C# .net tarafında bu iş biraz daha kolay neyse kolay gelsin