Connection lost to database

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Connection lost to database

Mesaj gönderen serbek_tr »

DataBase :Firebird

arkadaşlar şöyle bir işleyiş mevcut bir pencerede iki tane grid var bu gridlerden bir tanesi bir tablodaki var olan işlem kayıtlarını gösteriyor atıyorum a, b , c, d gibi tanımlanmış işlemler mevcut bu grid üzerinde çift tıklama yaparsam buradaki kayıt diğer gridin bağlı olduğu tableye kayıt yapıyor .. buraya kadar herşey normal ama ikinci bir kayıtı da diğer tarafa almak istediğimde yani bir kere daha çift tıklama yaptığım zaman connection lost to database hatası veriyor ve firebird server kapanıyor.

yalnız burda master detail mantığı mevcut master table insert durumunda iken diğer table için yani detail için çift tıklama durumlarında hep insert ve post olayları uygulanıyor.

teşekkür ederim
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

log dosyasında şu yazıyor

terminated abnormally (3221225725)
Begin
End;
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

S.A.
şift tıklama olayına yazdığın kodu da göndersedin aslında daha iyi olurdu.
şuan için kendi adıma bi tahminde bulunamıyorum.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Burada ki olay şu makina işlemleri Table ına
işlemler eklemek tabiki bu makina işlemleri table ı CacheUpdates durumda çünkü 8-10 işlem eklendikten sonra kayıttan vazgeçme söz konusu olabilir yani ikitanede düğme var gerekli işlemler eklendikten sonra kayıt denirse database in bağlı olduğu transaction Commitretaining yapılacak vazgeçilecekse RollbackRetaining yapılacak

Kod: Tümünü seç

DataModule1.Tbl_Makina_Islemleri.Insert;
 DataModule1.Tbl_Makina_IslemleriMAKINA_NO.AsString:=Makina_No_Edit.Text;
 DataModule1.Tbl_Makina_IslemleriISLEM_ID.AsInteger:=DataModule1.Tbl_IslemlerID_ISLEM.AsInteger;
  DataModule1.Uretim_Id_Proc.ParamByName('Tbl_Name').AsString :='ISLEMLER' ;
  DataModule1.Uretim_Id_Proc.ExecProc ;
  DataModule1.Tbl_Makina_IslemleriID.AsInteger := DataModule1.Uretim_Id_Proc.ParamByName('OUT_ID').AsInteger;
DataModule1.Tbl_Makina_Islemleri.Post;
birincide çift tıklama yaptığında yani bir işlem eklediğinde ve kayıt dediğinde kayıt yapıyor ama uygulamayı kapatmadan aynı yerde bir çift tıklama daha yaparsan yani ikinci bir işlem eklersen kayıt yada vazgeç demeye kalmadan hemen hatayı veriyor
Begin
End;