FireBird de charset hatası

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

FireBird de charset hatası

Mesaj gönderen naile »

Firdbirdde bir program hazırlıyorum. IbExpert kullanarak database i oluşturdum. Charset olarak win1254 kullandım. Database i ve exeyi başka bir bilgisayara kopyaladım. Exe çalışınca şu hatayı veriyor:

Kod: Tümünü seç

bad parameters on attach or create database, CHARACTER SET WIN 1254 is not defined.
database in charsetini ascii yaptım olmadı kullandığım domainler de win1254.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Bende İngilizce win 2000 o bilgisayarda Türkçe XP kurulu.
Misafir

selam

Mesaj gönderen Misafir »

Peki internet explorer da dil paketi yüklümü
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

ingilizcesinden yazacam :

Control panel - regional and language sattings'i aç.
Advanced sekmesine geç
Turkish'i seçip, 1254 işaretlimi bir bak.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Evet işaretli ama hata hata veriyor hala.
Salih
Üye

Mesaj gönderen Salih »

Merhaba,

Eğer bu sorunu çözdüyseniz, çözümü yazar mısınız rica etsem.
Sevgi, Saygı.....
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

veritabanını create ederken belirtiliyor muydu hatırlamıyorum ama oluştururken Win1254 seçtin mi onu bir kontrol et.

Bir de IBX'de de aynı ayarları yapmak gerekiyor. Mesela IBDatabase'de. Onları bir kontrol et.

Kolay gelsin.
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

veritabanını create ederken charset olarak win1254 de. alanları veya domainleri hazırlarken de her bir alanın(tipi varchar, char ise) charsetine win1254 collate'ine PXW_TURK değerini ver. daha sonra delphi kanadında eğer ibx kullanıyosan ibdatabase1'e çift tıklayıp açılan pencerenin alt kısmından charsetini win1254 yap. başka problem çıkmaz(inşallah) :wink:
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

csyasar yazdı:veritabanını create ederken charset olarak win1254 de. alanları veya domainleri hazırlarken de her bir alanın(tipi varchar, char ise) charsetine win1254 collate'ine PXW_TURK değerini ver. daha sonra delphi kanadında eğer ibx kullanıyosan ibdatabase1'e çift tıklayıp açılan pencerenin alt kısmından charsetini win1254 yap. başka problem çıkmaz(inşallah) :wink:
Hepsi yapılı durumda :)
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

arkadaşlar aynı problem bugün bendede oldu, interbase olan programları, firebirde aktarmak için deneme programı yazdım..

firebird embedded WI-V1.5.1.4481 kurulu (kopyalı demek daha doğru :lol: )

bende sorunsuz çalışıyor, başka bir pcde (xp pro türkçe) bahsedilen aynı hatayı (character set win1254 is not defined) hatası veriyor.?

çözüme ulaşan varmı acaba

delphi 7 - ibx kullanıyorum.
database

password=masterkey
user_name=sysdba
lc_ctype=WIN1254
sql_role_name=3
table

/******************************************************************************/
/****              Generated by IBExpert 08.10.2004 15:42:23               ****/
/******************************************************************************/
SET SQL DIALECT 3;
SET NAMES WIN1254;

/****                                Tables                                ****/
CREATE GENERATOR WGHQUE_WGHQUEKEYFIELD_GEN;
CREATE TABLE WGHQUE (
    WGHQUEKEYFIELD    INTEGER NOT NULL,
    BATCHNO           CHAR(30) NOT NULL COLLATE PXW_TURK,
    JOBNO             INTEGER,
...
    REQUESTER         CHAR(20) COLLATE PXW_TURK,
 ....

);

/****                             Primary Keys                             ****/
ALTER TABLE WGHQUE ADD CONSTRAINT PK_WGHQUE PRIMARY KEY (WGHQUEKEYFIELD);

/****                               Triggers                               ****/
SET TERM ^ ;
/* Trigger: AI_WGHQUE_WGHQUEKEYFIELD */
CREATE TRIGGER AI_WGHQUE_WGHQUEKEYFIELD FOR WGHQUE
ACTIVE BEFORE INSERT POSITION 0
AS
BEGIN
  IF (NEW.WGHQUEKEYFIELD IS NULL) THEN
      NEW.WGHQUEKEYFIELD = GEN_ID(WGHQUE_WGHQUEKEYFIELD_GEN, 1);
END
^
SET TERM ; ^

/****                              Privileges                              ****/
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

Firebird embedded dan kaynaklanabilir...
ben de bazı makinalarda calıstıramamıstım, bilhassa win98 makinalar
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

valla ne oldu nasıl oldu anlamadım ama, benim makinaya firebird standart serverı kurdum. projede tek satır değiştirmeden tekrar derledim. sonra programı diğer makinaya kopyaladım (embedded server dll leri ile ) ve artık onda artık çalışıyor.(bendede çalışıyor,hem embedded hemde normal olarak) :? :?: :shock: anlamadım . neyse, denemeye devam edeyim.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Bizde de şöyle çözüldü sorun, arkadaş charseti ascii yaptı ibdatabase de de ascii yapınca düzeldi. İlginç..