3 tane tablom var, Ve bunlar master detail bağlı nasıl bir select cümlesi ile ilişkilenmiş kayıtları select cümlesi ile alabilirim.. 2 ve 3 tablelarda Sevkiyatno fk.....
Şimdiden Teşekkür ederim.
Sırasıyla tablolar şöle
Sevkiyatno database
Sevkiyatno (Piramery key)
cari no
durumu
Sevkiyatno
paletno
kolino
adedi
ozellikler
agirligi
- İletişim:
Selam,
Eğer SQL kullanacağınız bir proje geliştiriyorsanız, temel SQL bileşenlerini öğrenerek işe başlamalısınız. Bunlar;
SORGU (Basit, JOIN ve UNION uygulamaları)
INSERT
UPDATE
DELETE
işlemleridir. Kullandığınız veritabanının SQL manual dökümanlarında bunlar mutlaka vardır. Bunları öğrenmeden (ki sorduğunuz soru uygulamayı geliştiren birisi için oldukça tedirgin edici) işe kalkışmak, başınıza büyük işler açabilir. Şöyle bir gününüzü ayırıp öğrendiklerinizin pratik uygulamalarını da yaparak çalışın bence. Bu, forumdan elde edeceğiniz kesik kesik bilgilerden çok daha fazla yararlı olacaktır.
Kolay gelsin,
Eğer SQL kullanacağınız bir proje geliştiriyorsanız, temel SQL bileşenlerini öğrenerek işe başlamalısınız. Bunlar;
SORGU (Basit, JOIN ve UNION uygulamaları)
INSERT
UPDATE
DELETE
işlemleridir. Kullandığınız veritabanının SQL manual dökümanlarında bunlar mutlaka vardır. Bunları öğrenmeden (ki sorduğunuz soru uygulamayı geliştiren birisi için oldukça tedirgin edici) işe kalkışmak, başınıza büyük işler açabilir. Şöyle bir gününüzü ayırıp öğrendiklerinizin pratik uygulamalarını da yaparak çalışın bence. Bu, forumdan elde edeceğiniz kesik kesik bilgilerden çok daha fazla yararlı olacaktır.
Kolay gelsin,
Doğan Zorlu, İzmir
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
selam
Teşekkür ederim cevabınız için...Ama ben bunu rapor için istiyorum...Tablolarla ve sql dili ile igili bir problemim yok yani inner vs. yapmak gibi...Şöyle söylüyorum...Benim istediğim bu master detail bağlı tablolardan sorgu çekmek sevkiya nosuna göre daha sonra bunu raporlamak...Bunu inner la mı yaparım sonuçta syntax istiyorum...Gerisini ben hallederim...
ewt inner ile join yapacaksınız
eger sql olarak biliyorsanız syntax ini da biliyorsunuz demektir....
ornek olarak
eger sql olarak biliyorsanız syntax ini da biliyorsunuz demektir....
ornek olarak
Kod: Tümünü seç
SELECT CITY, STATE_NAME FROM CITIES C
LEFT JOIN STATES S ON S.STATE = C.STATE
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
yine aynı mantık ile
mesela
gibi
istediginiz kadar tabloyu join ile birbirine katabilirsiniz...
mesela
Kod: Tümünü seç
select * from urun u
join tartim t on t.ur_no=u.ur_no
join evrak e on e.evr_no=t.evr_no
istediginiz kadar tabloyu join ile birbirine katabilirsiniz...
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME