Table da yazdırrılan kayıtların rengini değiştirmek
Table da yazdırrılan kayıtların rengini değiştirmek
Merhaba arkadaşlar,
database de bulunan kayıtları sırasıyla yazdırıyorum.Fakat programdan çıkıp girdiğimde programda yazdırdığım kayıtların rengini değiştirerek en son hangi kayıtta kaldığımı bilmek istiyorum.Acaba yazdırdığım kayıtların rengini nasıl değiştirebilirim.İlginize ve yardımınıza teşekkür ederim
database de bulunan kayıtları sırasıyla yazdırıyorum.Fakat programdan çıkıp girdiğimde programda yazdırdığım kayıtların rengini değiştirerek en son hangi kayıtta kaldığımı bilmek istiyorum.Acaba yazdırdığım kayıtların rengini nasıl değiştirebilirim.İlginize ve yardımınıza teşekkür ederim
Yazdırdığım derken neyi ifade ediyorsun? Kullandığın bileşenler nelerdir?
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
merhaba Hüseyin bey,
Tableda
adi soyadi dog.tarih adres
ismail hakki 20.05.1970 Istanbul
omer ata 10.09.1975 Ankara
şeklinde alanlar var.birinci kayıtı yazdırınca o alanı örneğin sarıya çevirecek.Zemin rengini veya harflerin rengini.diğerini secip yazdırınca onuda aynı şekilde zemin rengini veya harflerin rengini değiştirecek.Satır satır seçip yazdırdığım kayıtların rengini değiştirmek istiyorum.
Tableda
adi soyadi dog.tarih adres
ismail hakki 20.05.1970 Istanbul
omer ata 10.09.1975 Ankara
şeklinde alanlar var.birinci kayıtı yazdırınca o alanı örneğin sarıya çevirecek.Zemin rengini veya harflerin rengini.diğerini secip yazdırınca onuda aynı şekilde zemin rengini veya harflerin rengini değiştirecek.Satır satır seçip yazdırdığım kayıtların rengini değiştirmek istiyorum.
Merhaba,
Sanırım bunu Delphi Kısmında yapmak istiyorsunuz Doğrumu? DBGrid mi Kullanıyorsunuz?
Kolay Gelsin...
Sanırım bunu Delphi Kısmında yapmak istiyorsunuz Doğrumu? DBGrid mi Kullanıyorsunuz?
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
Anladım bunu yapabilmeniz için bir koşul koşul içinde bir veri gerekmektedir. Bunun için Tablonuzda bir alan oluşturun adı CIKTI olabilir. Ve her yazıcı çıktısı aldığınızda buradaki değeri bir arttırın. Bundan sonra Forum unuz Show olduğu zaman DBGrid'i bir koşul ile renklendirme yapabilirsiniz.
Kolay Gelsin...
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
Eklediğin Alanı integer tipinde ekle hem bu şekilde o kaydın kaçkere print edildiğini de öğrenebilirsin.
Programlama şekline gelince if alan > 0 Then yani alan değeri 0 dan büyükse şu işlemleri yap şeklinde olamalı.
Kolay Gelsin...
Programlama şekline gelince if alan > 0 Then yani alan değeri 0 dan büyükse şu işlemleri yap şeklinde olamalı.
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
viewtopic.php?p=19650#19650
Şu mesaja bak sana fikir verecektir. Birde Forumda bir ara
Kolay Gelsin...
Şu mesaja bak sana fikir verecektir. Birde Forumda bir ara

Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
Rica Ederim neticeleri yazarsınız
Bende bir film izleyeyim bari Hayal Gücümü geliştirmem lazım 
İyi Akşamlar.

İyi Akşamlar.
Gazete manşetleri