TbX bileşen kurulumu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
TbX bileşen kurulumu
Sayın Admin soracağım sorunun yeri burasımıdır bilmiyorum ama buraya sormak zorunda kaldım. Delphiturkiye arşiv cd sinde yer alan tbx bileşenlerinin kurulumunu yapamadım içindeki yardım dosyasını adım adım takib ettiğim halde yine yapamadım bunun kurulumunu nasıl yapacağım konusunda bilgi verirmisiniz.
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
Begin
End;
Arkadaşlar muhtemelen bir çogunuzda delphiturkiye arşiv cd vardır bu cd içinde tbx bileşenini install eden varmı burda 2 adet bileşen vardı 1. tb2k diğeride tbx tbx paketini kurmaya çalışırken gerekli dcu ları istiyor ancak bu dcu lar klasör içinde mevcut değil bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim
Begin
End;
Begin
End;
tolllbar2000 kurulumu sende

kurulması gerekiyormuş. bu sadece bir eklenti imiş. ilk önce readme ye bakılması lazımmış.Installing TBX Package
TBX is an add-on package, you have to install it into IDE which already has Toolbar2000 packages installed. However, original Toolbar2000 code is not completely compatible with TBX and several changes should .......
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Readme dosyalarını okudum ayrıca yardım dosyalarına da baktım toolbar 2000 i install ettim bir sorunda çıkmadı yalnız tbx paketini yüklerken illede compile ederken tbx.dcu dosyası istiyor daha başka dcu dosyalarınıda isteyecek yani hocam zaten aynı klasör içinde tb2k var toolbar 2000 bunu zaten kuruyorum yardım dosyasında anlatınlanları aynen tatbik ettim ama kurulumda illaki bu dcu ları istiyor ve dcular değil arşiv cd sinde hani kurulumdan sonra başka bir yer açılmıştır düşüncesiyle sistemde arattım yok. Peki siz bunu kurdunuzmu eğerki kurduysanız ilgili dcu lar mevcuttur sizde onları sizden almak mümkün olsaydı sevinirdim
Begin
End;
Begin
End;
Önce toolbar2000 ve tbx birleşenleri uninstal edin. Delphi İde'yi kapatın $(DELPHI)\Projects\BPL'e girin ve tb2k*.dcp, tb2k*.bpl, tbx*.dcp, ve tbx*.bpl dosyalarını silin. Delphiyi yeniden calıştıtrın.
Tbx klasöründeki "diffs" klasörüne girin ve oradaki Patch.exe, _cvs_patch-*.bat, ve _cvs_patch-*.diff dosyalarını toolbar2000'in source klasörüne kopya edin ve _cvs_patch-*.bat dosyasını caliştırın.
Toolbar2000'in source pathini delphinin Library Path'ine ekleyin ve tb2kdsgn_* compil ve instal edin.
tbx'in path'ini delphiye ekleyin ve tbxdsgn_* package'ini compil ve instal edin.
Bu iki package instal ederken save message box'unda "No" tiklayın
Tbx klasöründeki "diffs" klasörüne girin ve oradaki Patch.exe, _cvs_patch-*.bat, ve _cvs_patch-*.diff dosyalarını toolbar2000'in source klasörüne kopya edin ve _cvs_patch-*.bat dosyasını caliştırın.
Toolbar2000'in source pathini delphinin Library Path'ine ekleyin ve tb2kdsgn_* compil ve instal edin.
tbx'in path'ini delphiye ekleyin ve tbxdsgn_* package'ini compil ve instal edin.
Bu iki package instal ederken save message box'unda "No" tiklayın
Customer: "I'm running Windows XP."
Tech Support: "Yes."
Customer: "My computer isn't working now."
Tech Support: "Yes, you said that."
Tech Support: "Yes."
Customer: "My computer isn't working now."
Tech Support: "Yes, you said that."
Sayın derya daha öncede sizin dediklerini yardım dosyalarına bakarak tekrar etmiştim ancak hiçbir işe yaramamıştı sizinde dediğiniz gibi gerekli kopyalamaları kapatırken çıkan dialoğa hayır falan demiştim yalnız gözden kaçırdığımız birşey olmuş galiba nilmiyorum sizin yazdığınızdan onu çıkardım ben bu işlemlerin herbirini yaparken manuel olarak kapatıp hayır diyordum ancak şimdi kurulan pakaeti kapatmadan diğerini kurdum bu durumda çıkan soruya hayır dedim ve yükleme gerçekleşti teşekkür ederim. Ama ben yardım dosyalarında böyle bir şey görmedim açıkçası yani toolbar 2000 ni kurduktan sonra kendiniz kapamayın tbx kurun onun kurulumu dolayısı ile çıkan tb2k yı kaydetmek istermisiniz sorusuna hayır diyin gibisinden birşey yoktu ama artık oldu teşekkür ederim
Begin
End;
Begin
End;