msde 30 saniye
msde 30 saniye
bi ticari program (benim prg değil başkaları yazmış) ms sql desktop edition ile çalıştırıyoruz. 35000 kayıtlı bir tabloyu select etmek 30 saniye sürüyor. msde de yapmamız gereken bi ayar felan var mı ki diye düşündüm. yoksa yeri burası değil mi bu sorunun 

sanırım bunu çekiceğiz.
şimdi bahsettiğim tabloda 12 tane index tanımlamışlar. ama tabi bunlara dokunmak yada yenilerini eklemek işime gelmiyor. neme lazım. pervasive den hatırlıyorum bi maksimum dosya sayısı gibi ayarı vardı. öyle bir şey yok sanırım.
Selamlar,
Delphi'den sorgulamaktan mı bahsediyorsunuz? BDE mi kullanıyorsunuz? Table Structure'ı nedir? Indexler nasıl, sorgunuz nedir?
Bunları yanıtlarsanız yardımcı olabilirim sanırım.
Kolay Gelsin.
Delphi'den sorgulamaktan mı bahsediyorsunuz? BDE mi kullanıyorsunuz? Table Structure'ı nedir? Indexler nasıl, sorgunuz nedir?
Bunları yanıtlarsanız yardımcı olabilirim sanırım.
Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
program benim değil ki !
yani büyük bi yazılım firması yazmış bu programı. daha önceleri pervasive versiyonu vardı. [ F10 ] dediğim zaman stok listesi 1 sn geliyordu ekrana. sonra güya ms-sql versiyona upgrade ettik programı aynı iş ilkinde yaklaşık 30 saniye sürüyor.
yani benim programın tasarımı ile bi ilgim yok. ama BDE kullanmadıklarını anlayabiliyorum. çünkü bi ini dosyada database ayarlarını tutuyorlar.
makine p4 2.0 256 mb ram. belki diyorum normaldir bu hız ama bi sorim dedim yine de . bi de şey deniyip karar vericem aynı tablo nun üzerine kendim bi query yazıp deniycem bakalım neyi bekliyor belki sorgu yu değil de başka aptal bir şeyi bekliyordur program.
yani benim programın tasarımı ile bi ilgim yok. ama BDE kullanmadıklarını anlayabiliyorum. çünkü bi ini dosyada database ayarlarını tutuyorlar.
makine p4 2.0 256 mb ram. belki diyorum normaldir bu hız ama bi sorim dedim yine de . bi de şey deniyip karar vericem aynı tablo nun üzerine kendim bi query yazıp deniycem bakalım neyi bekliyor belki sorgu yu değil de başka aptal bir şeyi bekliyordur program.