merhabalar,
bir sorum olacak kısaca özetleyim;
ikitane table var:STOK ve ISLEM.
STOK'ta stok kodları tanımlanıyor. her kodun birim1,birim2,birim3,cevrim2,cevrim3 alanları var. birim2'den birim1'e cevrim için cevrim2, birim3'den birim1'e cevrim içinde cevrim3 kullanılıor.
ISLEM tablosundanda STOK'ta tanımlı stok kodları seçilerek kayıt yapılıyor. Her kayıt işleminde birim ne olursa olsun birim1'e cevrilerek kayıt ediliyor. Ayrıca giriş birimide ayrı olarak kayıt ediliyor.
Buraya kadar sorun yok. Ancak veritabanından bilgi okurken, birim ve miktar ne girilmişse onu kullanıcıya göstermek ve onun üzerinden değişiklik yapılması gerek. Edit olsa bir şekilde yaparım ama gridde yapamadım yardımcı olursaniz sevinirim.
yArdIm
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
benim görüşüm ve kullanma yöntemim şöyle : Kullanıcı istediği birimde değeri girsin ve birimini bir comboboxtan seçsin. Siz sadece bunu kaydedin.
Eğer bunu diğer birimlere çevirip göstermeniz gerekiyorsa calculated field kullanarak gerekli hesaplamaları yapın.
Yok ben yapımı bozamam diyorsanız iki alan daha ekleyin, ORJINAL_DEGER ve ORJINAL_BIRIM diye. Bu alanlara kaydedip gösterin.
Kolay gelsin.
benim görüşüm ve kullanma yöntemim şöyle : Kullanıcı istediği birimde değeri girsin ve birimini bir comboboxtan seçsin. Siz sadece bunu kaydedin.
Eğer bunu diğer birimlere çevirip göstermeniz gerekiyorsa calculated field kullanarak gerekli hesaplamaları yapın.
Yok ben yapımı bozamam diyorsanız iki alan daha ekleyin, ORJINAL_DEGER ve ORJINAL_BIRIM diye. Bu alanlara kaydedip gösterin.
Kolay gelsin.
Merhaba;
Aslında sorunu tama anlayamadım ama.
Eğer kullanıcıya ilk girelen değerleri ve yanındali (Grid içinde) kolonda
O senin değin cevrim1 değerini göstermek istiyorsan.
query de bir Calculated field olustur;
Query nin CalcFields olayına da
Query1calcalan.asinteger= Bu alana cevirme işkemini yaptır.
// calcalan bizim queryde oluşturduğumuz alan.
Eğer Yanlış anladıysam Kusura Bakma.
Tekrar yazarsan bir daha deneriz.
Kolay Gelsin.
Aslında sorunu tama anlayamadım ama.
Eğer kullanıcıya ilk girelen değerleri ve yanındali (Grid içinde) kolonda
O senin değin cevrim1 değerini göstermek istiyorsan.
query de bir Calculated field olustur;
Query nin CalcFields olayına da
Query1calcalan.asinteger= Bu alana cevirme işkemini yaptır.
// calcalan bizim queryde oluşturduğumuz alan.
Eğer Yanlış anladıysam Kusura Bakma.
Tekrar yazarsan bir daha deneriz.
Kolay Gelsin.
Doğrudur. Calculated field'ların mantığı odur. Sadece hesaplayıp, gösterebilirsiniz.
Ancak burda sizin durumda kullanıcının değiştirmesine gerekte yok zaten. Örnek olarak kullanıcı 1000 ton girdi mesela. Siz bunu calculated field'la hesaplatıp, 1.000.000 kg olarak gösterdiniz diyelim. Kullanıcı değiştirmek isterse gidip 900 ton yapacak mesela, calculated field bu sefer 900.000 kg. olarak gösterecek değeri. Ama kullanıcı çift taraflı değiştirmek istiyorsa Şair abimizin yazısını oku
Kullanıcıya biraz sert davranmak lazım bu konuda.
Kolay gelsin.
Ancak burda sizin durumda kullanıcının değiştirmesine gerekte yok zaten. Örnek olarak kullanıcı 1000 ton girdi mesela. Siz bunu calculated field'la hesaplatıp, 1.000.000 kg olarak gösterdiniz diyelim. Kullanıcı değiştirmek isterse gidip 900 ton yapacak mesela, calculated field bu sefer 900.000 kg. olarak gösterecek değeri. Ama kullanıcı çift taraflı değiştirmek istiyorsa Şair abimizin yazısını oku

Kolay gelsin.