selamlar,
Firebird ile kendi bilgisayarımda yarattığım bir veritabanına farklı bir IB veya FB server üzerinden erişim sağlayabiliyorum.
Bunu engelleme şansım varmı?
Yani sadece veritabanını oluşturduğum kendi FB serverimdan veritabanına ulaşıp işlem yapacam, farklı bir server üzerinden erişmeye çalışıldığında hata verecek.
Firebird DB Şifreleme
S.A.
öyle bir şey olacağını zannetmiyorum. Şöyle bir senaryo düşün. makineye göçtü ve yeniden yükleme yapıldı ama gdb(fdb) dosyası yeni yapılan yüklemede oluşturulmadığı için çalışmıyor. eski server silindi. vt elimizde kaldı.
verileri tabloya yazarken şifreli yazabilirsin ama bu da pek tasvip edilen bi yöntem değil.
Kolay gelsin.
öyle bir şey olacağını zannetmiyorum. Şöyle bir senaryo düşün. makineye göçtü ve yeniden yükleme yapıldı ama gdb(fdb) dosyası yeni yapılan yüklemede oluşturulmadığı için çalışmıyor. eski server silindi. vt elimizde kaldı.
verileri tabloya yazarken şifreli yazabilirsin ama bu da pek tasvip edilen bi yöntem değil.
Kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Demek istediğinizi anladım mı bilmiyorum ama
kendi server ınızz dışardan erişimi engelleyen zebedee
server diye bişey mevcut.
Bu vesileyle sormuş olayım
zebedee nedir, nerde işe yarar, kullananınız var mıdır?
http://www.ibphoenix.com/main.nfs?a=ibp ... bp_zebedee
kendi server ınızz dışardan erişimi engelleyen zebedee
server diye bişey mevcut.
Bu vesileyle sormuş olayım
zebedee nedir, nerde işe yarar, kullananınız var mıdır?
http://www.ibphoenix.com/main.nfs?a=ibp ... bp_zebedee
sanırım internet üzerinden yapılan bağlantılarda alınan ve gönderilen verileri şifrelemek ve sıkıştırmak için kullanılıyor, veri güvenliği ile ilgili gibime geldi.
Firebird does not have internal support to compress IP packets
ZeBeDee it’s a software tool to establish an encrypted, compressed “tunnel” for TCP/IP or UDP data transfer between two systems.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
peki, FB üzerinde açılan kullanıcıların yetkilendirmesiyle çözebiliriz diye düşünüyorum. Yalnız, açtığım veritabanına FB server farketmeksizin belli bir kullanıcı ve şifre ile ulaşılmasını sağlayabilirimiyim?
Hangi server'a üzerine koyarsam koyayım, istenilen user ve şifre olmaksızın erişim sağlanmasın.
Hangi server'a üzerine koyarsam koyayım, istenilen user ve şifre olmaksızın erişim sağlanmasın.
zibidi nin yaptığı port bilgilerini sıkıştırmak (lhz,yada zip ile) dolayısıyla birim zamanda gönderilen bilgi boyutunu çoğaltmak, tabi buda performans demek. bu arada istenirse buna şifrede verebiliyorsunuz.
Bu port üzerine olduğu için bunu istediğiniz herhangi bir şey için kullanabilirsiniz. sadece IB/FB için değil yani. Bunu ini file ı sayesinde ayarlamalarını yapıyorsunuz. port yada port aralığı sıkıştırma oranı vs vs ayarları. uzun boylu test etmedim ama sistemi kastırmıyor. performansı etkiliyor.ama şukadar etkiliyor diyemem. Ben sadece merak etiğim için LAN da denemiştim
kolay gele
Bu port üzerine olduğu için bunu istediğiniz herhangi bir şey için kullanabilirsiniz. sadece IB/FB için değil yani. Bunu ini file ı sayesinde ayarlamalarını yapıyorsunuz. port yada port aralığı sıkıştırma oranı vs vs ayarları. uzun boylu test etmedim ama sistemi kastırmıyor. performansı etkiliyor.ama şukadar etkiliyor diyemem. Ben sadece merak etiğim için LAN da denemiştim
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!