firebird image

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

firebird image

Mesaj gönderen serbek_tr »

Hayırlı çalışmalar herkese.

Öncelikle birşey söylemek isterim ki başta Admin Mustafa ŞİMŞEK olmak üzere yorduğum uğraştırdığım herkesten Helallik almak isterim Hakkınızı Helal edin.

Evet Admin artık bende firebird ile birşeyler yapıyorum :D . Teşekkür ederim
Freeman35 bana
İnterbase(yerine FireBird) i de kurcalama çalıştım onda da birşeyler yapabilirim kanatine vardım
diyeceksin demişti haklıda çıktı :wink: ona ve burada tanımadığım herkese Allah Razı olsun diyorum.

Ve artık sizleri Firebird yolunda kızdırmaya başlıyorum(Espiri Tabiiki).

İlk aklıma takılan şu oldu :?: IBExpert ile gerekli işlemleri yaparken database Create edip tablo oluşturuken Field larda acaba Paradoxta olduğu gibi image saklama durumu vamı diye düşündüm çünkü var olan projemi artık yavaş yavaş firebird üzerinden kullanmak istiyorum ve böyle bir durum söz konusu açıkçası bununla ilgili bir arama sonucuna varamadım yani firebird ve image ile ilgili kısaca bunu firebirdde yapmak mümkünmüdür. mümkünse field için hangi tanımlamayı kullanmam gerekli .

Teşekkür ederim
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

ewt tabiki var
bir tane Blob alan olusturuyorsun subtype ını binary seciyorsun
hatta ibexpert te resim girmek icin arabirim de hazır
imaje kaydetme okuma paradoxtakinin aynı olması lazım
dataset edit yada insert moda alınır
DBImage1.Picture.LoadFromFile('...falanfilan.bmp');
seklinde kaydedilir.
eger jpg formatında kayıt etmek istiyorsan kodlar forumda mevcut arayarak bulabilirsin...
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Sağol hocam blob alan olduğunu öğrendim ya gerisini hallederim nasıl olsa kullandığın nesnenin özellikleri mevcut bunlardan yola çıkarak bulurum tekrardan sağol
Begin
End;
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Allah cümlemizden razı olsun. Blob a resim gömmek yerine bunları dışarıda tutmak daha mantıklı. db yi gereksiz yere şişirir. ilk başlarda bende db ye gömmüştüm ama son projemde bundan vazgeçtim, iyikide geçmişim. resim konusunda hiç bir derdim yok. fileexist ile kontrol et varsa göster yoksa nill atıp görüntüyü sil.
şuan ki projede ortalama 16-17 bin kayıt var, bunun yarısında resim var hadi diyelim 5000 olsun resimler jpg halinde tutuluyor. bir resimde ortalama 100kb toplam size ı hesapla artık :) birde bunun kaydedik silindiğini düşünürsen ve bunuda 500-600 kez yapılabileceğini hesaplarsan db nin size ını hesapla artık. ve bir de şu risk var, ya db bozulursa ?? tüm resimleri kaybetme riskin var. disk te file olarak saklamakta fayda var.

kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

yok hocam zaten ben kesinlikle kayıtlara gömmeyeceğim resmi topu topu 50 çeşit resim olsun ben bunları sadece kendim hazır olarak bir tabloya gireceğim yani o tabloda daha sonra bir değişiklik olmayacak asıl tabloda ise bu resim tablosunda ki resmin id si saklancak sonrada bu asıl tabloda ya lookup yapacağım yada asıl tabloda ki resim id ye resim tablosunda direk konumlanacağım. Bu mantıklı olurmu sizce yani biraz sizin yaptığınıza benzeyecek biryerde kontrol ettirmek yerine resimlerin olduğu tablodan bakacağım hani olurda resimler silinir falan diye
Teşekkür ederim
Begin
End;
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

bence sabit ve sayıları az ise problem çıkmaz. Mesela ülke bayrakları gibi bir şeyse bunları db ye atmakta bi problem olmaz sanırım.
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!